Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Phjončhanas olimpisko spēļu hokeja turnīrā otrdien aizvadītas astotdaļfināla cīņas, kurās noskaidrojās spēļu pāri nākamajai kārtai.

Jau pēc grupu turnīra bija zināms, ka ceturtdaļfinālu automātiski sasniedza Olimpiskie atlēti no Krievijas (OAR), Zviedrija, Čehija un Kanāda. Pārējās komandas izspēlēja astotdaļfinālu.

Pirmajā astotdaļfināla mačā ASV ar rezultātu 5:1 (0:0, 3:1, 2:0) pārspēja Slovākijas valstsvienību. Raiens Donato guva divus vārtus amerikāņiem, bet reizi precīzi meta Garets Rou, Džeimss Višņevskis un Marks Arkobello. Slovākiem vienīgo "golu" iemeta Peters Čeresnāks.

ASV izlase turnīra turpinājumā ceturtdaļfinālā tiksies ar Čehijas valstsvienību.

Pēc tam Norvēģijas valstsvienība ar rezultātu 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Slovēniju, kas dopinga pārkāpumu dēļ palika bez aizsarga Žigas Jegliča.

Jau spēles septītajā minūtē Jans Urbāšs izdarīja spēcīgu un precīzu metienu pēc Jana Muršāka metiena, bet sīvas cīņas turpinājumā 44. minūtē Tomijs Kristiansens rezultātu izlīdzināja. Slovēņi mača pamatlaika izskaņā un pagarinājuma sākumā trāpīja pa vārtu stabu, bet 64. minūtē Aleksandrs Bonsaksens izrāva uzvaru Norvēģijai.

Norvēģijai ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar OAR vienību.

Savukārt Somijas valstsvienība ar rezultātu 5:2 (1:0, 2:2, 2:0) pieveica turnīra mājinieci Dienvidkoreju. Uzvarētājiem divus vārtus guva Petri Kontiola, bet pa vienai reizei vārtsargu pārspēja Jūso Hietanens, Miro Heiskanens un Sakari Maninens. Dienvidkorejai precīzi meta Broks Radanskis un Džinhvi Ans.

Somijas izlase šajā mačā panāca rezultātu 3:0, bet otrajā periodā Dienvidkorejas izlase divu minūšu laikā atspēlēs divus vārtus. Pēdējo periodu somi aizvadīja droši un atjaunoja pārliecinošu pārsvaru.

Somijas izlasei turpinājumā būs jāspēkojas ar Kanādas izlasi.

Visbeidzot Vācijas izlase pagarinājumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pieveica Šveices valstsvienību. Otrajā minūtē Leonhards Foderls Vācijas izlasei panāca vienu vārtu pārsvaru, bet pēc pamatīgiem pūliņiem 24. minūtē Simons Mozers vārtu priekšā palika nepiesegts un iemeta tukšajā vārtu stūrī. Pēc tam sīvā duelī pamatlaikā vārti vairs netika gūti, bet pagarinājumā vajadzēja nepilnu pusminūti, lai Janiks Zeidenbergs izrautu uzvaru Vācijai.

Vācijas izlases pretinieki ceturtdaļfinālā būs Zviedrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!