Foto: Reuters/Scanpix
Atšķirībā no sporta veidiem, kuros cīnās par sekundēm, metriem un vārtiem, daiļslidošana vairāk ir kā mākslas veids, kurā bez sportiskā aspekta ļoti svarīgs ir estētiskais - piruešu graciozitāte, tērpi un mūzika, kas pavada ikvienu slidojumu.

Starptautiskā Sporta žurnālistu asociācija (AIPS) ir apkopojusi daiļslidošanas pāru, kuri izcīnījuši medaļas olimpiskajās spēlēs, programmu mūzikas izvēli.

Soču olimpisko spēļu čempioni Tatjana Volosožara un Maksims Traņkovs savu "zelta slidojumu" veica pie Endrjū Loida Vēbera klasiskā skaņdarba "Jesus Christ Superstar". Sudraba medaļu izcīnīja Ksenija Stolbova un Fjodors Kļimovs, kuri izvēlējās Marka Šaimana mūziku filmai par Adamsu ģimeni, bet bronzas medaļnieki, Vācijas pāris Aļona Ševčenko un Robins Šolkovijs slidoja Pētera Čaikovska "Riekstkoža" pavadījumā.

1998.gada ziemas Olimpiskās spēļu Nagano čempionu Oksanas Kazakovas un Artūra Dmitrijeva izvēle - Hendeļa "Passacaglia". 2002. gads - Soltleiksitijas spēles: zelta medaļu ieguvēji Džeimija Salē un Dāvids Peletjē savai čempionu programmai izvēlējās Fransa Leja "Love Story". 2006. gada ziemas olimpiskās spēles Turīnā: Tatjana Totmjaņina un Maksims Mariņins slido pie Nino Rotas mūzikas 1968.gada filmai "Romeo un Džuljeta".

Pirms četriem gadiem Vankūverā pāru slidošanā triumfēja ķīnieši Šena Sjue un Žao Hongbo - viņi izvēlēkās klasisko mūziku, Tomāzo Albinoni "Agadio in G Minor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!