Foto: AP/Scanpix
Ja salīdzina Latvijas kamaniņu braucēju sniegumu 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs ar Phjončhanas Olimpiādi, tad par uzrādītajiem rezultātiem ir mieles, atzīst Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga.

Ziņots, ka Latvija pirmoreiz četru olimpisko spēļu laikā palika bez godalgām kamaniņu sportā.

"Protams, ja salīdzinām iepriekšējās olimpiskās spēles ar šīm, par sasniegtajiem rezultātiem ir mieles. Medaļu šoreiz nav. Varēja tās arī nebūt, bet būtu gribējies, lai mūsējie vairāk par tām cīnītos. Šoreiz no konkurentiem atpalika gan vīrieši, gan sievietes, tāpat mūsu otrā divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš necīnījās par pirmo desmitnieku, kur viņiem vajadzēja būt," secināja Strenga.

Latvijas kamaniņu braucējiem šī sezona līdz pēdējam Pasaules kausa posmam Siguldā nebija izvērtusies tāda kā vēlētos, jo vienīgo vietu uz pjedestāla izcīnīja brāļu Andra un Jura divnieku ekipāža.

"Ir nepadarīta darba sajūta, lai gan, gatavojoties šai Olimpiādei, tika ieguldīts milzīgs darbs no treneru, mehāniķu un sportistu puses. Kaut kur esam kļūdījušies. Vairāk šķiet, ka vainojama mehāniskā, ne cilvēciskā puse. Sportisti savu darbu ir izdarījuši," skaidroja Strenga.

LKSF prezidents pieļauj, ka komanda pieļāvusi kļūdu īstās tehnikas meklējumos.

"Jā, treneri ir strādājuši, bet visu laiku tas ir tehnikas lietu meklējumos, kur esam nokļūdījušies. To mēs vēl analizēsim," teica Strenga.

Šobrīd vēl netiek domāts par pārmaiņām treneru korpusā, kurā olimpiskajās spēlēs strādāja Kaspars Dumpis, Mārtiņš Rubenis, Sandris Bērziņš, Maija Tīruma un Jānis Liepa.

"Varbūt vajag tieši otrādi - jāpiesaista kāds cilvēks, kam būtu vēl papildus zināšanas. Tehnika soļo uz priekšu. Redzam, kāds personāls bija vāciešiem un austriešiem - tie bija trīs reizes lielāki nekā mums, tā kā tas konkurentiem arī dod savu rezultātu," atzīmēja Strenga.

Ziņots, ka individuālajās sacensībās no Latvijas kamaniņu braucējiem vislabākos rezultātus sasniedza Šici, kuri divnieku konkurencē bija sestie, Kristers Aparjods vīru sacensībās ieņēma 11.vietu, bet Ulla Zirne starp dāmām bija 12.pozīcijā. Līdz ar to viņi pārstāvēja Latviju komandu stafetē, kur izcīnīja sesto vietu.

Latvijas kamaniņu braucēji iepriekšējās trijās olimpiskajās spēlēs bija tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo Ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Mārtiņu Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!