Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par Pekinas olimpisko spēļu čempionu kalnu slēpošanas nobrauciena sacensībās pirmdien kļuva sportists Beats Foics no Šveices, bet francūzis Johans Klarī kļuva par vecāko olimpiskās medaļas ieguvēju šajā sporta veidā.

Nobrauciena sacensībām vajadzēja risināties svētdien, tomēr pārāk spēcīgais vējš neļāva aizvadīt drošus braucienus, tāpēc cīņa par godalgām risinājās pirmdien.

Olimpisko nobrauciena trasi Foics veica minūtē un 42,69 sekundēs, kas bija labākais rezultāts sacensībās. Viņš sagādāja savai valstij pirmo medaļu šajās olimpiskajās spēlēs. Tā viņam ir pirmā olimpiskā zelta medaļa, bet Phončhanas spēlēs pirms četriem gadiem viņam sudrabs supergigantā un bronza nobraucienā.

Tikai 0,1 sekundi lēnāk trasi veica Klarī, kurš 41 gada vecumā kļuva par vecāko sportistu, kurš kalnu slēpošanā izcīnījis medaļu.

Savukārt bronzas medaļu izcīnīja austrietis Matiass Maijers, kura rezultāts bija par 0,16 sekundēm lēnāks nekā Foicam. Maijers tādējādi izcīnīja savu trešo olimpisko godalgu. Viņš Sočos uzvarēja nobraucienā, bet Phjončhanā bija labākais supergigantā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!