Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāžās trešdien Pekinas olimpiskajās spēlēs ierindojās pozīcijās aiz goda pjedestāla, kamēr par trīskārtējiem olimpiskajiem čempioniem kļuva vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts.

Mārtiņs Bots un Roberts Plūme bija labākais no Latvijas duetiem, izcīnot ceturto vietu, bet Andris un Juris Šici ierindojās piektajā pozīcijā. Abas Latvijas ekipāžas šķīra vien 0,018 sekundes.

Brāļi Šici pirmajā braucienā trasē devās pirmie, un viņi finišu sasniedza 58,703 sekundēs, tomēr ātri kļuva skaidrs, ka ar šo rezultātu būs par maz, lai cīnītos par godalgām. Pēc pirmā brauciena latvieši ierindojās sestajā pozīcijā.

Kā trešie trasē devās Bots/Plūme, un viņu rezultāts bija 58,628 sekundes, un tas ļāva apsteigt tautiešus, ieņemot piekto vietu.

Pēc pirmā brauciena ar rezultātu 58,255 sekundes līderi bija Vendls un Arlts, bet viņiem sekoja citi vācieši Tonijs Egerts un Saša Benekens (+0,045), kā arī austrieši Tomass Šteijs un Lorencs Kollers (+0,171).

Otrajā braucienā Bots/Plūme uzrādīja laiku 58,791 sekunde, bet brāļi Šici bija mazliet ātrāki – 58,734 sekundes. Summā gan Bots/Plūme pieredzējušos un trīs olimpiskās medaļas izcīnījušos tautiešus atstāja aiz sevis.

Taču pirmā brauciena ceturtās vietas īpašnieki itāļi Emanuels Rīders un Simons Kaincvaldners otro braucienu veica neveiksmīgāk, kas ļāva abiem latviešiem olimpiskās spēles noslēgt labāko pieciniekā.

Vendls/Arlts par olimpiskajiem čempioniem divnieku sacensībās kļuva trešo reizi pēc kārtas. Viņu kontā arī panākumi ar Vācijas stafetes izlasi. Egerts/Benekens šajās sacensībās viņiem piekāpās tikai 0,099 sekundes, bet Šteijs/Kollers zaudēja 0,511 sekundes.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!