Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Kristers Aparjods un Gints Bērziņš sestdien pēc pirmajiem diviem braucieniem Pekinas olimpiskajās spēlēs ierindojas piektajā un sestajā vietā, bet Artūram Dārzniekam neizdevās veikt "tīru" braucienu, kas viņam deva vien 22. pozīciju.

Pēc pirmā brauciena Aparjods ierindojās ceturtajā pozīcijā ar rezultātu 57,364, kas bija par 0,301 sekundi lēnāk nekā līderim Johannesam Ludvigam no Vācijas. Otrajā pozīcijā bija austrietis Volfgangs Kindls (+0,047), bet itālis Dominiks Fišnallers atradās trešajā vietā (+0,298). Aparjodam līdz vadošo trijniekam tobrīd pietrūka vien 0,003 sekundes.

Ļoti labu braucienu veica arī Gints Bērziņš, kur ieņēma septīto vietu (+0,351). Treniņbraucienos Bērziņš piedzīvoja kritienus, taču sacensību pirmais brauciens viņam izdevās pietiekami labs.

Trešais latvietis Artūrs Dārznieks savā braucienā cīnījās par vietu labāko desmitniekā, taču trases beigu daļā viņam divas rupjas kļūdas maksāja daudz laika. Tāpēc viņš ierindojas 17. pozīcijā (+1,103).

Otro braucienu Aparjods veica 57,597 sekundēs, un šis rezultāts neļāva viņam nosargāt ceturto vietu. Latvietim garām tika titulētais vācietis Fēlikss Lohs, bet deficīts līdz līderim pieauga līdz 0,460 sekundēm. Otrajā braucienā Aparjodam sestais ātrākais rezultāts.

Savukārt Bērziņš ar 57,709 sekunžu ātru otro braucienu summā pakāpās uz sesto vietu, un līderim viņš zaudē 0,622 sekundes. Bērziņš dienas abos braucienos bija septītais ātrākais.

Par pirmo vietu cīņu turpināja Ludvigs un Kindls, kurus pēc diviem braucieniem šķīra vien 0,039 sekundes, bet Fišnallers ierindojās trešajā vietā (+0,304). Savukārt Lohs Summā zaudē 0,382 sekundes.

Otrais brauciens pagalam neveiksmīgs bija Dārzniekam, kurš jau trases augšdaļā pieļāva rupju kļūdu, un no tās nespēja atgūties. Otrajā braucienā viņam tikai 27. ātrākais rezultāts (59,370). Latvietis noslīdēja no 17. līdz 22. pozīcijai, summā līderim zaudējot 3,035 sekundes.

Izšķirošie divi braucieni kamaniņu sportā risināsies svētdien. Pulksten 13.30 sāksies trešais brauciens, bet pulksten 15.15 sāksies pēdējais, ceturtais brauciens.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!