Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja piekto vietu, līdz pat trases pēdējiem metriem cīnoties par vietu uz goda pjedestāla, bet Gints Bērziņš ierindojās septītajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka pēc pirmās sacensību dienas Aparjods un Bērziņš ierindojās piektajā un sestajā vietā, daudz neatpaliekot no cīņas par vietu uz goda pjedestālu. Savukārt Dārzniekam abi braucieni bija kļūdaini, un viņš ierindojās 22. vietā.

Savā trešajā braucienā Kristers Aparjods trasi veica 57,399 sekundēs, un tas summā ļāva apsteigt vācieti Fēliksu Lohu un ar rezultātu 2:52,360 minūtes atgūt ceturto pozīciju. Summā viņš līderim Johannesam Ludvigam no Vācijas tobrīd piekāpās 0,816 sekundes, taču trešajā vietā esošais itālis Dominiks Fišnallers latvieti apsteidza par 0,094 sekundēm.

Trešajā braucienā līderis Ludvigs savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Volfgangu Kindlu no Austrijas palielināja līdz 0,113 sekundēm.

Gints Bērziņš trešajā braucienā saglabāja sesto vietu, taču braucienā viņš bija ātrāks par Lohu. Viņa rezultāts bija 57,480 sekundes, bet summā no līdera 19 gadus vecais latvietis atpaliek 1,059 sekundes.

Trešais latvietis Artūrs Dārznieks trešajā braucienā aizvadīja līdz šim labāko braucienu šajās sacensībās. Viņš trasi veica 57,932 sekundēs, kas ļāva summā no 22. vietas pakāpties līdz 18. pozīcijai, kas nodrošināja vietu ceturtajā braucienā.

Savā noslēdzošajā braucienā šajās sacensībās Aparjods līdz trases pēdējai virāžai bija vadībā, tomēr kļūda noslēdzošajā kontrolpunktā, nesavaldot kamanas, kas saslīdēja, viņam maksāja pietiekami daudz laika. Ceturtajā braucienā latvietim devītais rezultāts (57,693). Līdz ar to viņš nenoturēja aiz sevis Lohu, un noslīdēja uz piekto vietu.

Arī Gints Bērziņš nenosargāja savu sesto vietu, pēdējā braucienā piekāpjoties citam vācietim Maksam Langenhanam. Bērziņš savu olimpisko debiju noslēdza septītajā pozīcijā. Pēdējā braucienā viņam septītais ātrākais laiks (57,570).

Par olimpisko čempionu kļuva Ludvigs, kur četru braucienu summā uzrādīja laiku 3:48,735 minūtes, par 0,160 sekundēm apsteidzot austrieti Kindlu. Bronzas medaļas pozīciju nosargāja Fišnallers.

Aparjods summā olimpiskajam čempionam piekāpās 1,318 sekundes, bet Bērziņš – 1,438 sekundes.

Trešais latvietis Artūrs Dārznieks ceturtajā braucienā nosargāja savu 18. pozīciju, bet summā viņš bija teju piecas sekundes lēnāks (+4,974).

Portāls "Delfi" piedāvāja trešā un ceturtā brauciena teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!