Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Pekinas olimpiskajās spēlēs 7,5 kilometru sprinta sacensībās ierindojās 50. pozīcijā, kvalificējoties iedzīšanas sacensībām.

Bendika pirmajā šaušanā kļūdījās ceturtajā mērķī un nopelnīja vienu soda apli. Pēc pirmās šaušanas viņa līderei zaudēja 41 sekundi. Otrajā šaušanā viņai kļūdas trešajā un ceturtajā mērķī, un pēc soda apļu veikšanas Latvijas vienīgā biatloniste olimpiskajās spēlēs līderei zaudēja divas minūtes un 7,2 sekundes.

Finišu latviete sasniedza 23 minūtēs un 20,7 sekundēs, kas bija par divām minūtēm un 36,4 sekundēm lēnāk nekā sacensību uzvarētājai Martei Olsbu Reiselandei no Norvēģijas. Olimpiskās spēles Bendika turpinās ar iedzīšanu, kurā startēs 60 ātrākās no sprinta.

Reiselandei vajadzēja 20 minūtes un 44,3 sekundes, lai veiktu 7,5 kilometru distanci ar divām šaušanām. Viņa šāva precīzi visos mērķos un izcīnīja savu otro zelta medaļu Pekinas spēlēs. Pirms tam viņa triumfēja stafetē ar Norvēģijas izlasi, bet 15 kilometru individuālajās sacensībās ieguva bronzas godalgu.

Otro vietu izcīnīja Elvīra Eberga no Zviedrijas, kura arī bija precīza visos mērķos un bija par 30,9 sekundēm lēnāka. Bronzas godalga itālietei Dorotejai Vīrerei (+37,2). Tas Vīrerei ir labākais rezultāts individuālajās sacensībās olimpiskajās spēlēs, bet jauktajās stafetēs viņai divas bronzas iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs.

Sacensībās piedalījās 89 biatlonistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!