Foto: F64

Pekinas olimpisko spēļu ceturtajā dienā biatlonā 15 kilometru individuālajā distancē startēs Baiba Bendika, bet divus pirmos braucienus cīņā par medaļām kamaniņu sportā aizvadīs trīs Latvijas kamaniņu braucējas Kendija Aparjode, Elīza Tīruma un Elīna Ieva Vītola.

Portāls "Delfi" visas dienas garumā piedāvās teksta tiešraidi no Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Plkst.11. pēc Latvijas laika sacensības sāksies 15 kilometru individuālajā distancē biatlonā, kur ar devīto numuru startēs Bendika. Arī turpmāk minēts laiks tobrīd Latvijā. Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

Startēs 89 sportistes.

Latvijas biatloniste 2018.gada olimpiskajās spēlēs Phjončhanā 15 kilometru "klasikā" ieņēma 39.vietu. Arī sprintā viņa finišēja 30.vietā, bet iedzīšanā pakāpās sešas vietas augstāk.

Šajā sezonā 15 kilometru distancē Bendika Pasaules kausa posmos novembra beigās Estešundā ieņēma 26.vietu, bet janvāra vidū sacensībās Itālijas pilsētā Antholcā ierindojās 21.vietā.

Plkst.13.50 pirmo braucienu kamaniņu sportā aizvadīs sievietes, bet otrais brauciens paredzēts plkst.15.30. Sacensības tiešraidē translēs LTV7.

Pirmajā braucienā ar ceturto numuru startēs Vītola, ar devīto - Tīruma un ar 28. - Aparjode.

Sacentīsies 35 kamaniņu braucējas.

Vītola šosezon Sanktmoricā ieguva Eiropas meistarsacīkšu bronzas medaļu.

Pasaules kausa kopvērtējumā Tīruma ar 569 punktiem bija piektā, Aparjodei 333 punkti deva 12.vietu, bet Vītola ar 290 punktiem dalīja 15.pozīciju.

Aparjode pēc vairāk nekā mēnesi ilga savainojuma trasē atgriezās vien Pasaules kausa pēdējā posmā Sanktmoricā.

Aparjode šosezon divos posmos Sočos izcīnīja sudraba un bronzas medaļas, bet, gatavojoties piektajam posmam, guva traumu. Tīruma astoņos no deviņiem Pasaules kausa etapiem šosezon finišēja pirmajā desmitniekā, bet Vītola bez Eiropas čempionāta bronzas divos posmos sasniedza astoto vietu.

Pieredzējušākā komandas dalībniece olimpiskajās spēlēs ir Tīruma, kura pirms astoņiem gadiem Sočos ierindojās 12.vietā, bet pirms četriem gadiem Phjončhanā - 16.vietā. Viņa 2014.gadā kļuva par bronzas medaļnieci komandu stafetē.

Aparjode Phjončhanā ieņēma 22.vietu, bet Vītola ir sacensību debitante.

Pirmdien medaļas tiks sadalītas deviņās disciplīnās kalnu slēpošanā, biatlonā, daiļslidošanā, šorttrekā, tramplīnlēkšanā, snovbordā un ātrslidošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!