Foto: AFP/Scanpix/LETA

Norvēģijas distanču slēpotājiem nav izdevies kā plānots izlidot uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, jo komanda saskārusies ar Covid-19, un šobrīd bažas raisa planētas spēcīgāko distančnieku dalība olimpiskajās spēlēs.

Pēc atgriešanās no Itālijas pozitīvas Covid-19 analīzes bijušas Norvēģijas komandas sprinta trenerim Arildam Monsenam. Vēlāk par tiešajām kontaktpersonām atzīti visi Norvēģijas komandas dalībnieki, jo ilglaicīgi uzturējušies Monsena tuvumā.

Norvēģijas distanču slēpošanas komandai uz Pekinu bija jāizlido ceturtdien, bet tagad izlidošana atlikta līdz 31. janvārim. Izlidošanu nācies atlikt, jo pirms došanās uz Pekinu ir jābūt četriem negatīviem testiem piecās dienās.

Norvēģijas distanču slēpošanas komanda pirmdien nodevusi Covid-19 testus. Ja šajos gadīsies vēl pozitīvi gadījumi, tad, iespējams, Norvēģijai nāksies atsaukt vīriešu komandas dalību no distanču slēpošanas sacensībām.

Norvēģi ir vadošie pasaules distanču slēpotāji, bet lielākā zvaigzne ir trīskārtējais olimpiskais čempions un seškārtējais pasaules čempions Jūhans Klebo. Pirms četriem gadiem Phjončahnā Norvēģijas vīriešu distanču slēpošanas komanda izcīnīja četras no sešām zelta medaļām.

Pekinas olimpiskajās spēlēs vīriešu distanču slēpošanas sacensības sāksies 6. februārī.

Covid-19 skāris arī norvēģu tramplīnlēcējus Danielu Andrē Tandi un Jūhanu Andrē Forfangu, kuri pirms četriem gadiem Phjončhanā izcīnīja zelta medaļas komandu sacensībās.

Abi sportisti pēc sacensībām Polijā saslima ar Covid-19, bet Tandem joprojām nav izdevies tikt pie negatīva Covid-19 testa. Forfans vēl neesot saņēmis savu testu rezultātus. Tādējādi līdz 31. janvārim, kad plānots doties uz Pekinu, abi sportisti varētu neizpildīt Ķīnas varas iestāžu prasības par negatīvajiem testiem. Ja tā gadīsies, tad tramplīnlēcējiem būs jāmeklē citi veidi, kā nokļūt Ķīnā, vai arī jālemj par dalības atsaukšanu.

Tramplīnlēcējiem pirmās sacensības ieplānotas 6. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!