Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Spēcīgā vēja dēļ uz agrāku laiku pārceltas svētdien paredzētās Pekinas olimpisko spēļu distanču slēpošanas sacensības sievietēm 30 kilometru distancē ar kopēju startu, kurās startēs arī Patrīcija Eiduka un Baiba Bendika.

Pekinas olimpisko spēļu pēdējo dienu sacensību grafikā nelabvēlīgi laikapstākļi ieviesuši vairākas izmaiņas.

Sākotnēji sacensības šajā distancē bija paredzētas Pekinas olimpisko spēļu norises pēdējā dienā plkst.14.30 pēc vietējā laika (plkst.8.30 pēc Latvijas laika), tomēr ņemot vērā nelabvēlīgos laikapstākļus organizatori tās pārcēluši uz agrāku laiku un tagad to sākums paredzēts plkst.11 (plkst.5 pēc Latvijas laika).

Saistībā ar sliktajiem laikapstākļiem sestdien distanču slēpošanas sacensībās vīriešiem ar masu startu distances garums no plānotajiem 50 kilometriem tika saīsināts līdz 30 kilometriem.

Jau vēstīts, ka spēcīgā vēja dēļ pārceltas pēdējās kalnu slēpošanas sacensības šajās ziemas olimpiskajās spēlēs.

Sestdien kalnu slēpošanā bija paredzēts sadalīt pēdējo medaļu komplektu - jaukto komandu sacensības paralēlajā slalomā.

Tomēr organizatori nolēmuši sacensības pārcelt uz pēdējo olimpisko spēļu dienu - svētdien plkst.3 pēc Latvijas laika sāksies astotdaļfināla cīņas šajā disciplīnā un turpināsies līdz medaļu izcīņai.

Ja laikapstākļi neuzlabosies un sacensības tomēr svētdien būs jāatceļ, kā ziņo aģentūra AFP, tā būs tikai otrā reize ziemas olimpisko spēļu vēsturē, kad kādā disciplīnā sacensības nenotiek. Līdz šim vienīgā reize, kad tas noticis ir 1928.gada spēlēs Sanktmoricā, kad ledus kušanas dēļ netika pabeigtas ātrslidošanas sacensības 10 000 metru distancē.

Olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!