Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par Pekinas olimpisko spēļu čempionu biatlonā 20 kilometru individuālajā distancē otrdien kļuva Francijas sportists Kantēns Fijons-Maijē, kuram tā bija pirmā olimpiskā zelta medaļa karjerā.

20 kilometru distanci Fijons-Maijē veica 48 minūtēs un 47,4 sekundēs, četrās šaušanās pieļaujot divas kļūdas. Taču viņa ātrums distancē ļāva kompensēt divas soda minūtes. Tā viņam bija pirmā olimpiskā zelta medaļa karjerā, bet Pekinas spēlēs viņš izcīnīja otro godalgu, jo pirms tam viņš ieguva sudrabu ar Francijas jauktās stafetes komandu.

Negaidīti otrajā vietā ierindojās baltkrievs Antons Smoļskis, kurš šāva bez kļūdām un finišā Fijonam-Maijē piekāpās tikai 14,8 sekundes. Pēc ceturtās šaušanas viņš bija līderis, tomēr ātrums distancē nebija tik labs kā uzvarētājam.

Smoļska rezultāts šajās sacensībās uzskatāms par diezgan lielu pārsteigumu. Līdz šim Pasaules kausa posmos viņš vienreiz bijis otrajā vietā, bet četrreiz – trešajā vietā.

Savukārt trešo vietu izcīnīja norvēģis Johannes Tinjess Bē, kuram arī divi neprecīzi šāvieni šajās sacensībās. Uzvarētājam viņš piekāpās 31,1 sekundi, izcīnot savu piekto olimpisko medaļu un pirmo bronzu. Pirms četriem gadiem Phjončhanas spēles viņš šajā distancē kļuva par čempionu.

Augstvērtīgu rezultātu sasniedza arī lietuvietis Vitauts Stroļa, kurš ar vienu kļūdu ierindojās 21. pozīcijā (+3:23,0).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!