Foto: AP/Scanpix/LETA
Kanādas un Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) hokejistes pirmdien Pekinas olimpisko spēļu turnīra spēlē, kurā uzvarēja kanādietes, valkāja sejas maskas.

Spēle sākās gandrīz stundu vēlāk nekā paredzēts, jo KOK vienības medicīniskais oficieris nespēja kanādiešiem uzrādīt savas komandas Covid-19 pārbaužu rezultātus, ziņo medijs "Eurosport". Kamēr Kanādas izlase atteicās pamest savas ģērbtuves un gaidīja KOK vienības rezultātus, KOK komanda iesildījās uz ledus.

Absurdā situācija mudināja vērotājus vaicāt, vai KOK komandai ir tiesības atrasties uz ledus, ja tā nav sagādājusi negatīvus Covid-19 rezultātus. Sociālajā vietnē "Twitter" šo jautājumu uzdeva arī medija "CBS Sports" olimpisko spēļu žurnālists Devins Hero.

Galu galā Kanādas izlase pieprasīja, ka spēli aizvadīs tikai tad, ja KOK vienība valkās sejas maskas. KOK komanda tam piekrita, uzsverot, ka arī pretiniecēm jādara tas pats.

Pagājušo olimpisko spēļu pusfināla revanšā atkal triumfēja Kanādas hokejistes, kuras svinēja uzvaru ar rezultātu 6:1 (2:0, 2:1, 2:0).

KOK hokejistes pirms trešā perioda maskas novilka, bet kanādietes nelēma par labu šādam solim.

"Tā nav jauka sajūta," medijs BBC citē KOK vienības pārstāvi Annu Šibanovu. "Pietrūkst gaisa. Kad atgriezies uz rezervistu soliņa, pavelc masku uz sāniem, lai paelpotu. Bet visiem bija tādi paši apstākļi. Kanādietes visu spēli nospēlēja maskās."

Sešas no KOK komandas hokejistēm pagājušajā nedēļā pēc pozitīviem Covid-19 rezultātiem bija nonākušas izolācijā. Šibanova gan uzsver, ka vienība izdarījusi visu, ko no tās prasīja.

"Mēs no rīta veicām testus un devāmies uz spēli. Viss bija kārtībā. Šī lieta bija ārpus mūsu kontroles. Laboratorija nebija gatava mums dot mūsu PCR testu rezultātus," stāsta aizsardze.

Savukārt Krievijas Olimpiskajā komiteja norāda, ka viena no Kanādas hokejistēm pozitīva Covid-19 testa rezultāta dēļ pirms spēles tika nosūtīta atpakaļ uz viesnīcu, KOK ziņo sociālajā vietnē "Telegram".

Kanādas izlase ar trim uzvarām trijās spēlēs ieņem pirmo vietu A apakšgrupā, bet KOK komanda izcīnījusi vienu panākumu trijos mačos. Krievijas Olimpiskās komitejas vienība ar rezultātu 0:5 arī piekāpās pagājušo spēļu čempionēm ASV izlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!