Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja ekipāžas Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis un Emīls Cipulis/Edgars Nemme pirmdien aizvada pirmos divus braucienus Pekinas olimpisko spēļu bobsleja divnieku sacensībās.

Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis savā pirmajā braucienā devās ar 4,98 sekunžu starta laiku, kas bija trešais labākais. Trases augšdaļu viņi veica "tīri", bet beigu daļā tika noskrāpēta apmale. Finišu viņi sasniedza 59,65 sekundēs, kas bija par 0,63 sekundēm lēnāk nekā sacensību līderim Frančesko Frīdriham.

Emīls Cipulis un Edgars Nemme arī bija konkurētspējīgi startā, ieskrienoties apaļās piecās sekundēs. Trases augšdaļā Cipulis turējās labāko desmitniekā, bet beigu daļā nebija pietiekami liela ātruma. Finišā Cipuļa/Nemmes rezultāts bija apaļa viena minūte, kas deva 18. vietu. Cipulis līderim piekāpās 0,98 sekundes.

Frīdriham startā izdevās jauns rekords (4,95 sekundes), bet braucienā bija saskatāms tikai viens pieskāriens apmalei. Finišā viņš iebrauca 59,02 sekundēs, kas ļāva tuvāko sekotāju Johannesu Lohneru apsteigt par 0,24 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) sportists Rostislavs Gaitukevičs (+0,39), bet viņam sekoja Kristofs Hāfers no Vācijas (+0,42) un Benjamins Maiers no Austrijas (+0,52).

Otrajā braucienā trases ledus neslīdēja tik labi kā pirmajā, un visu ekipāžu rezultāti bija nedaudz lēnāki. Savu otro braucienu Ķibermanis un Miknis sāka ar otro labāko starta laiku (4,97), bet trasi viņi veica 59,94 sekundēs, kas bija septītais ātrākais rezultāts. Tas ļāva pakāpties uz devīto vietu, kā arī samazināt deficītu pret tuvākajiem konkurentiem priekšā. Pēc pirmās dienas Ķibermanis līderim zaudē 1,21 sekundi.

Otrajā braucienā Cipulis un Nemme startā bija lēnāki (5,05), trases augšdaļu veica bez rupjām kļūdām, taču lejasdaļā bija atsitiens pret apmali. Braucienā tika uzrādīts laiks 1:00,24, kas bija 16. ātrākais. Cipulis pakāpās uz 17. vietu pēc diviem braucieniem (+1,86).

Otrajā braucienā saasinājās cīņa par zelta godalgu. Lohners trasi veica par 0,09 sekundēm ātrāk un deficītu summā samazināja līdz 0,15 sekundēm. Pēc pirmās dienas Frīdriha rezultāts bija 1:58,38. Savukārt par bronzas medaļu cīnīsies Gaitukevičs (+0,94), Kristofers Hāfers (+0,99), bet vēl 0,1 sekundi zaudē Mihaels Fogts no Šveices un austrietis Benjamis Maiers.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!