Foto: RIA Novosti/Scanpix/LETA

Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandā nedēļu pirms Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas vairākiem sportistiem bijuši pozitīvi Covid-19 testi, vēsta ārvalstu mediji.

Līdz trešdienai tika ziņots par piecu krievu sportistu pozitīviem Covid-19 testiem, taču aizvadītajā dienā Krievijas medijos parādījās informācija par citiem gadījumiem. Šobrīd apdraudēta vairāku distanču slēpotāju, biatlonistu, hokejistu un renes sporta veidu pārstāvju dalība Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Lai arī lielākā daļa KOK delegācijas pārstāvju esot vakcinēti pret Covid-19, Krievijas amatpersonas apgalvo, ka vakcinācijas prasība šajās spēlēs neattiecas uz pusaudžiem, kuru starpā ir arī daiļslidošanas zvaigznes, kas varētu aizņemt visu goda pjedestālu. Krievija ir pārliecināta, ka pusaudži Pekinā varēs iekļūt bez vakcinācijas vai 21 dienu ilgas pašizolācijas.

Tāpēc nav liels pārsteigums, ka tieši KOK daiļslidošanas komandas sastāvu ietekmē Covid-19, un spēlēs nepiedalīsies Mihails Koļada, kuru jau aizvietojis Jevgeņijs Semenenko.

Jau vēstīts, ka pozitīvs tests bija arī skeletonistam Ņikitam Tregubovam, taču arī bobsleja stūmēju Alekseja Puškarjova un Vasīlija Kondratenko dalība olimpiskajās spēlēs tiek apšaubīta.

No Krievijas biatlona izlases vairāki pārstāvji neizlidoja uz Pekinu. Pozitīvs tests bija komandas ekipējuma menedžerim Aleksandram Pečjorskim, savukārt sieviešu izlases trenerim Mihailam Šašilovam, sportistēm Irinai Kazakevičai un Valērijai Vasņecovai un masierim Romānam Ņikitinam nepieciešami pierādījumi par iepriekš izslimotu Covid-19.

Savukārt Krievijas biatlona izlases trenerim Sergejam Vaškirovam pozitīvs Covid-19 tests pozitīvs bija pēc ierašanās Pekinā.

Ceturtdien neskaidrības bija KOK sieviešu hokeja izlasē, tomēr pagaidām oficiālais iemesls neizlidošanai uz Pekinu esot kāds cits, nevis Covid-19.

Kā raksta portāls "championat.com", tad KOK komandā pozitīvi testi esot viens pēc otra, tāpēc vēl esot jāgaida, kuri sportisti vispār varēs doties uz Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!