Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pirmdien vienīgajā pārbaudes spēlē pirms Pekinas olimpisko spēļu turnīra pamatlaikā piekāpās Dānijas valstsvienībai, bet treniņu nolūkos izspēlētajā papildlaikā izlīdzināja rezultātu, no Pekinas ziņo Latvijas Radio žurnālists Māris Bergs un Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē Dānijas izlasei pamatlaikā zaudēja ar rezultātu 1:2. Tiesa, abas komandas tāpat aizvadīja papildlaiku, kurā vārtus guva Latvijas izlase. LHF ziņo, ka tādējādi pārbaudes spēle noslēgusies 2:2.

Mačs tika organizēts pēc "netīrā" laika jeb stundas garumā, vēstī LHF. Spēles pirmajā daļā pārāki bijuši dāņi, kuri vairākkārt piespieduši Ivaram Punnenovam glābt Latvijas izlasei, raksta Māris Bergs. Pretinieki arī guva pirmos spēles vārtus.

Savukārt pēc pārtraukuma, kas ievadīja otro spēles daļu, Latvijas izlase guva vārtus vairākumā. Punnenovs ar tālu piespēli ievadījis uzbrukumu, bet vārtus pēc Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa piespēlēm guvis Ronalds Ķēniņš.

Spēles turpinājumā Latvijas izlase piespiedusi pretiniekiem aizsargāties, bet Dānijas izlase realizēja vairākumu. Rezultātu izlīdzināt varēja Rihards Bukarts, kurš neizmantoja izrāvienu pret vārtsargu.

Komandas pēc spēles treniņa nolūkā izspēlējušas arī papildlaiku, kurā precīzu metienu izpildīja Mārtiņš Dzierkals.

Latvijas izlase olimpisko spēļu turnīru atklās ceturtdien, kad tiksies ar Zviedriju. Šajā spēlē vārtus sargās tieši Punennovs, kurš arī visās trijās olimpiskās atlases spēlēs bija Latvijas izlases vārtsargs, Mārim Bergam pēc spēles atklāja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Dienu vēlāk Latvijas hokejisti spēkosies ar Somiju, bet svētdien aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

Hokejistiem bija paredzēta pārbaudes spēle sestdien pret Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu, taču Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sanitārais protokols liedza to aizvadīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!