Foto: LETA
Latvijas hokeja izlasei nācies atcelt pirmo no divām pārbaudes spēlēm pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm, jo Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) pastiprinājusi sanitāro protokolu, informē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Pagaidām atcelta tikai 5. februārī paredzētā pārbaudes spēle pret Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu. Spēle bija plānota pulksten 13:45 pēc Latvijas laika, bet tās vietā Latvijas hokejisti aizvadīs treniņu.

Šobrīd tiek plānots, ka 7. februārī Latvijas hokejisti varēs tikties ar Dāniju, kas tādējādi būs vienīgā pārbaude pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas hokejisti uz Pekinu izlidoja trešdien un nepilnā sastāvā aizvadīja vairākus treniņos, jo dažiem hokejistiem bija pozitīvi vai šaubīgi Covid-19 testi. Tomēr tagad zināms, ka neviena hokeja izlase, kas Pekinā bija plānojusi pārbaudes spēles, ne sestdien, ne svētdien mačus neaizvadīs.

Kā paziņojumā skaidro LOK, testēšanas procesā iegūto datu analīze liecina, ka visvairāk Covid-19 pozitīvo testu tiek uzrādīti ierodoties Pekinā (pārbaudes lidostās) un trīs dienu periodā pēc ierašanās (97% no visiem pozitīvajiem gadījumiem). Zināms, ka lielākais iebraucēju skaits Pekinā bija laika periodā no 31.janvāra līdz 3.februārim, tāpēc par kritiski svarīgu laika periodu, kad pozitīvo Covid-19 testu skaits varētu sasniegt augstāko līmeni, tiek uzskatīts 3. - 6.februāris.

Vienlīdz būtiski ir dati par to, ka Covid-19 izplatības ierobežošanā liela nozīme ir tieši komandu sportistu (hokejs, bobslejs, kērlings) īpašai uzraudzībai. Komandu sporta veidu pārstāvji, savu sporta veidu specifikas dēļ, ilgstoši pavada laiku kopā lielākās grupās - ģērbtuvēs, treniņos, ēdamzālēs u.tmldz.

Izrietoši - Starptautiskā Olimpiskā komiteja lēmusi, ka laika periodā no 3. - 6.februārim nenotiks hokeja komandu kombinētie treniņi jeb pārbaudes spēles. Šo 72 stundu laikā komandas var turpināt trenēties un kontaktēties savā "burbulī", bet nedrīkst aizvadīt treniņus un pārbaudes spēles kopā ar citām komandām, izvairoties arī no sociālajiem kontaktiem ārpus sava "burbuļa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!