Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas kamaniņu sporta duets Andris Šics/Juris Šics pirmdien Tokijas olimpisko spēļu otrajā treniņu dienā divreiz uzrādīja rezultātu, kas viņiem palīdzēja ierindoties labāko trijniekā, liecina oficiālā Pekinas spēļu mājaslapa.

Divnieki kungu konkurencē pirmdien aizvadīja trešo un ceturto treniņbraucienu. Kā ierasts, visi 18 dueti tos veica vienā treniņu grupā.

Treniņu rezultātos atkal iezīmējās konkrēts kvartets, kas, visticamāk, cīnīsies par medaļām. Uzvaru sēriju treniņos turpināja Austrijas duets Tomass Štoi/Lorencs Kollers, kuri tagad jau uzvarējuši visos četros treniņbraucienos.

Pirmajā braucienā otrie bija brāļi Šici, kuri austriešiem piekāpās par 0,246 sekundēm. Savukārt viņiem sekoja Vācijas dueti Tobiass Vendls/Tobiass Arlts (+0,285 sekundes) un Toni Egerts/Saša Benekens (+0,441).

Sesto vietu ieņēma Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri no līderiem atpalika par +0,582 sekundēm.

Otrajā braucienā konkurence bija krietni sīvāka. Otrie jau bija iepriekšējo divu olimpisko spēļu čempioni Vendls/Arlts (tikai +0,005), trešie bija Siči (+0,033), bet ceturtajā vietā atkal finišēja Egerts/Benekens (+0,097 sekundes).

Bots/Plūme atkāpās par pāris pozīcijām un uzrādīja astoto labāko rezultātu (+0,823).

Ziņots, ka pirmajā treniņu dienā Šici uzrādīja trešo laiku, bet otrajā braucienā viņiem priekšā bija gan austrieši, gan abi Vācijas divnieki, latviešiem paliekot ceturtajiem.

Divnieki treniņus noslēgs otrdien, bet medaļas sadalīs trešdien. Savukārt pirmdien oficiālās sacensības sāks dāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!