Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma pirmdien Pekinas olimpiskajās spēlēs pēc pirmajiem diviem braucieniem ierindojas sestajā pozīcijā, trīs vietas zemāk atrodas Kendija Aparjode, bet uzreiz aiz labāko desmitnieka atrodas Elīna Ieva Vītola.

Tīruma pirmajā braucienā startēja ar devīto starta numuru. Viņai neizdevās pietiekami labs starts, taču līdz trases beigu daļai viņas kamanas bija labi ieskrējušās, kas deva vienu no labākajiem ātrumiem. Finišā Tīrumas rezultāts bija 58,956 sekundes, kad deva astoto vietu. Viņa pirmā brauciena līderei Jūlija Taubicai piekāpās 0,611 sekundes.

Elīna Ieva Vītola startēja ceturtā, un viņai arī izdevās izvairīties no rupjām kļūdām. Jaunā latviete uzrādīja rezultātu 59,025 sekundes, pirmo braucienu slēdzot 12. pozīcijā (+0,680).

Savukārt Kendijai Aparjodei bija jāstartē ar 28. numuru, taču arī viņa aizvadīja labu braucienu, lai arī sīka kļūda tika pieļauta trases augšdaļā. Viņa finišēja 13. vietā ar laiku 59,107 sekundes (+0,762).

Pēc pirmā brauciena līdere Taubica tikai par 0,057 sekundēm apsteidza citu vācieti Natāliju Geizenbergeri, bet labāko trijniekā ielauzās austriete Līza Šulce (+0,178). Tikai 0,002 sekundes aiz Šulces ierindojas Vācijas sportiste Anna Bereitere.

Tīrumai pietiekami stabils bija arī otrais brauciens, un viņa finišu sasniedza bez nopietnām problēmām. Viņa uzrādīja sesto ātrāko laiku braucienā (58,849) un pakāpās uz sesto vietu (+0,980), izmantojot konkurentu kritienus. Lai iesaistītos cīņā par trešo vietu, Tīrumai pietrūkst 0,389 sekundes.

Otrais brauciens veiksmīgs izdevās arī Kendijai Aparjodei, kurai bija jāstartē ar 32. starta numuru. Viņai braucienā izdevās uzrādīt septīto ātrāko rezultātu (59,020), kas ļāva pakāpties uz devīto vietu (+1,302).

Savukārt Vītola pēc diviem braucieniem ieņem 11. pozīciju (+1,340). Otrajā braucienā latviete trases beigu daļā piebremzēja ar kājām pirms pēdējās virāžas, kas maksāja pāris desmitdaļas, tāpēc braucienā viņai 14. labākais rezultāts (59,140).

Neveiksmi piedzīvoja pirmā brauciena līdere Jūlija Taubica, kura pirms pēdējās virāžas krita, un šī neveiksme viņu atmeta uz 14. pozīciju. Savas kamanas nesavaldīja arī Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) sportiste Viktorija Demčenko, kura pēc pirmā brauciena bija septītajā vietā, bet tagad viņa ierindojas 31. pozīcijā.

Sacensību līdere pēc pirmās dienas ir Natālija Geizenbergere, kuras rezultāts summā ir 1:56,825 minūtes. Viņa par 0,208 sekundēm apsteidz savu tautieti Annu Bereiteri, bet trešajā vietā ierindojas Tatjana Ivanova no KOK izlases.

Trešo un ceturto braucienu kamaniņu braucējas aizvadīs otrdien.

Portāls "Delfi" piedāvā sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!