Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma otrdien Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja astoto vietu, Kendija Aparjode ierindojās 11. pozīcijā, bet Elīna Ieva Vītola savu olimpisko debiju noslēdza 18. pozīcijā.

Šis bija Elīzas Tīrumas labākais rezultāts olimpisko spēļu individuālajās sacensībās. Sočos viņa izcīnīja 12. vietu, bet pirms četriem gadiem Phjončhanā viņa ierindojās 16. pozīcijā. Viņas kontā ir arī bronza Soču spēļu stafetes sacensībās.

Jau vēstīts, ka pēc pirmās sacensību dienas Tīruma ierindojas sestajā vietā, Aparjode atradās devītajā pozīcijā, bet Vītola ieņēma 11. vietu.

Tīruma sacensības turpināja stabili, un viņa arī trešo braucienu veica ar ļoti līdzīgu rezultātu, kā pirmos divus (58,865 sekundes). Summā tas neļāva nosargāt sesto vietu, un viņu apsteidza Madeleine Egle no Austrijas, kura pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu. Tīruma līderei Natālijai Geizenbergerei pēc trim braucieniem piekāpās 1,619 sekundes, ieņemot septīto vietu.

Savukārt Kendija Aparjode un Elīna ieva Vītola pieļāva kļūdas trases lejasdaļā, taču izvairījās no kritieniem, kas pirmajā sacensību dienā neizdevās citām kamaniņu braucējām. Aparjode sasniedza 13. ātrāko rezultātu braucienā (58,928), bet summā noslīdēja uz 11. vietu.

Vītola braucienā bija 15. ātrākā (59,029), taču līdz kļūdai viņa pretendēja uz septīto labāko rezultātu. Jaunā latviete noslīdēja uz 14. vietu, saglabājot labas izredzes pakāpties uz augšu (+2,143).

Geizenbergere trešajā braucienā nostiprināja sava līderpozīciju, palielinot pārsvaru pār tuvāko sekotāju Annu Bereiteri no Vācijas, viņu apsteidzot par 0,330 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās Tatjana Ivanova no Krievijas Olimpiskās komitejas komandas (KOK).

Tīruma ceturtajā braucienā uzrādīja savu labāko rezultātu braucienā šajās sacensībās – 58,771 sekunde, taču ar to bija par maz, lai nosargātu septīto vietu. Pirmās dienas neveiksminiece Jūlija Taubica aizvadīja lielisku braucienu un spēja pakāpties līdz septītajai vietai, Tīrumu apsteidzot par nieka 0,008 sekundēm. Summā Tīruma olimpiskajai čempionei Natālijai Geizenbergerei zaudēja 1,987 sekundes.

Kendija Aparjode nosargāja savu 11. pozīciju, kuru ieņēma pēc trešā brauciena. Brauciens viņai neizdevās pietiekami "tīrs", tāpēc viņai 12. rezultāts (59,084), bet summā uzvarētājai viņa piekāpās 2,685 sekundes.

Aparjode Phjončhanā palika 22. vietā, līdz ar to viņai arī sasniedza karjeras rekordu olimpiskajās spēlēs.

Elīna Ieva Vītola savu debiju olimpiskajās spēlēs noslēdza ar kļūdainu braucienu, kas viņu no 14. pozīcijas atmeta līdz 18. vietai (+4,697).

Geizenbergere izcīnīja savu sesto zelta medaļu olimpiskajās spēlēs, kļūstot par tituliem bagātāko Vācijas kamaniņu braucēju. Viņa četru braucienu summā par 0,493 sekundēm apsteidza savu tautieti Annu Bereiteri, bet bronzas godalgu ieguva Tatjana Ivanova.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību otrās dienas teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!