Foto: TASS/Scanpix/LETA
Ķīnas daiļslidošanas pāris Veņzina Sui/Cuns Hoņs piektdien, 4. februārī, Pekinas olimpiskajās spēlēs komandu sacensībās laboja pasaules rekordu īsajā programmā.

Komandu sacensības pirmās dienas noslēgumā īsajā programmā sacentās daiļslidošanas pāri, starp kuriem labākais bija Sui/ Hons, kuru sniegumu tiesneši novērtēja ar 82,83 ballēm. Līdzšinējais labākais rādītājs daiļslidošanas pāriem bija Krievijas duetam Anastasijai Mišinai un Aleksandram Gaļimovam (82,36 balles).

KOK pārstāvošais duets Mišina/ Gaļimovs īsajā programmā bija otrie, bet arī uzlaboja savu līdzšinējo pasaules rekordu un sasniedza rezultātu 82,64 balles.

Komandu sacensību pirmajā dienā risinājās vīriešu un pāru īso programmu sacensības, bet sporta dejās dueti veica ritma dejas programmu. Pēc trim no astoņiem sacensību veidiem līderi ir ASV daiļslidotāji, kuriem ir 28 punkti, KOK sportistiem ir 26 punkti, Ķīnai ir 21 punkts, bet tikai par vienu punktu atpaliek Japāna.

6. februārī īso programmu veiks sievietes, bet vīriešiem būs izvēles programma. Komandu sacensību uzvarētāji kļūs zināmi 7. februārī, kad pāri un sievietes veiks izvēles programmu, bet sporta dejās būs izvēles deja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!