Foto: Reuters/Scanpix/LETA

2018. gada Ziemas olimpisko spēļu rīkotāji no Dienvidkorejas pauduši gandarījumu, ka Ziemeļkoreja vēlas piedalīties februārī Phjončhanā gaidāmajā sporta forumā.

Jau ziņots, ka Jaunā gada uzrunas laikā Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns pauda, ka viņa vadītā valsts ir atvērta sarunām ar Dienvidkoreju un ir gatava piedalīties Ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā.

"Ceru, ka Phjončhanas olimpiskās spēles noritēs veiksmīgi. Vēlamies veikt visus nepieciešamos pasākumus, tajā skaitā arī nosūtot savu delegāciju. Lai to realizētu, tuvākajā laikā vajadzētu tikties Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas pārstāvjiem," Čenuns teica savā uzrunā.

Savukārt Dienvidkorejas puse paudusi gandarījumu par Ziemeļkorejas vēlmi piedalīties olimpiskajās spēlēs.

"Lai olimpiskās spēles noritētu veiksmīgi, ir nepieciešams miers ne tikai Korejas pussalā, bet arī visā reģionā un pasaulē," teikts Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina kancelejas paziņojumā.

Tāpat par paziņojumu iepriecināts bija Phjončhanas olimpisko un paraolimpisko spēļu organizācijas komitejas jeb POCOG prezidents Hīboms Lī.

"Gatavojamies olimpiskajām spēlē, pieņemot, ka arī Ziemeļkoreja tajās piedalīsies," teica Lī.

2018. gada Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies no 9. līdz 25. februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!