Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu kalnu slēpošanas komandu sacensībās sestdien triumfēja Šveices izlase.

Komandu sacensībās katru valsti pārstāvēja divi vīrieši un divas sievietes, bet sastāvā bija jāiekļauj arī divus rezervistus. Abas komandas sacentās paralēlā slaloma sacensībās, par uzvaru braucienā iegūstot punktu. Uzvarētājs tiek noskaidrots pēc četriem braucieniem, bet ja rezultāts ir neizšķirts, tad uzvar komanda ar labāko laika rezultātu.

Šveices kalnu slēpotāji Denīze Feierbenda, Ramons Cenhauzerns, Vendija Holdenere un Daniels Jule astotdaļfinālā ar 4-0 pārspēja Ungāriju, ceturtdaļfinālā cīnījās neizšķirti 2-2 ar Vāciju, uzvarot pateicoties labākam laika rezultātam, bet pusfinālā ar 3-1 pieveica Norvēģiju. Finālā šveicieši ar 3-1 pieveica Austrijas komandu, ko pārstāvēja Katarina Līnsbergere, Mihaels Mats, Katarina Galhubere un Marko Švarcs. Austrieši pirms tam uzvarēja Dienvidkoreju (4-0), Zviedriju (4-0) un Franciju (3-1).

Savukārt mazajā finālā, kurā komandas cīnījās par bronzas medaļām, Norvēģijas sportisti Kristina Lisdāla, Sebastjans Foss-Solevāgs, Nina Havere-Leseta un Leifs Kristians Nestvolds-Haugens pārspēja Francijas komandu (Tesa Vorlī, Aliksis Pinturo, Adelīna Bo Munjē un Klemēns Noēls).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!