Foto: F64

Krievijas daiļslidošanas zvaigzne Jevgeņijs Pļuščenko intervijā krievu izdevumam "Elle" uzsvēris, ka ir unikāls sportists un vēlas vēl vairāk nostiprināt savu vārdu sava sporta veida vēsturē.

Pļuščenko pirms astoņiem gadiem Turīnā kļuva par olimpisko čempionu, bet vēl viņa kontā ir 2002. un 2010.gada olimpisko spēļu sudrabs. Tomēr viņa dalība ceturtajās olimpiskajās spēlēs bija apdraudēt, jo sportists nekādi nevarēja atgūties pēc savainojumiem. Pļuščenko ir veiktas 12 operācijas, un pēc pēdējās viņš nevar uz pilnu jaudu izpildīt vairākus daiļslidošanas elementus.

Tomēr savainojumi viņam nav šķērslis un viņš vēlas sevi apliecināt savās mājās, Soču olimpiskajās spēlēs. "Man ir mērķis un sapnis – startēt ceturtajās olimpiskajās spēlēs. Gribu, lai mans sasniegums nevienam nebūtu pa spēkam. Trīs olimpiskajās spēlēs varbūt vēl kāds nostartēs [no daiļslidotājiem]. Nezinu, kad, bet tas ir iespējams. Bet četrās – diez vai. Tas nav reāli."

Uz jautājumu, kādēļ Pļuščenko tas ir izdevies, bet citiem to sasniegt nav reāli, daiļslidotājs bez kompleksiem atbild, ka ir "vienīgais un neatkārtojamais". "Bez liekulības. Lai gan esmu pieticīgs cilvēks."
Pļuščenko uzsvēra, ka viņam ir Dieva dots talants, spītība un darba mīlestība, tāpēc viņam izdevies visu sasniegt.

"Par to, kāds es esmu, lai lemj skatītājs, sieva, treneris. Sportistus var dalīt divās kategorijās: vieniem patīk uzstāties paraugdemonstrējumos, citiem patīk sacensties. 80% sportistu ir no pirmās kategorijas," saka Pļuščenko. "Bet man patīk adrenalīns, uztraukums, kad tevi vērtē tiesneši. Patīk cīņas mežonīgais gars, noskaņojums pirms sacensībām. Patīk tās sajūtas, kad tev liekas, ka vari nokrist, bet vari arī izslidot veiksmīgi. Protams, ka savienoju šovu un sacensības."

Izcilais daiļslidotājs atgādina, ka pēc 2006.gada Turīnas zelta trīs gadu nesportoja, taču atgriezās un izcīnīja Vankūverā sudrabu. "Tagad arī daudzi sportisti saka: neticu, ka Pļuščenko spēj. Bet vajag izmēģināt vēlreiz."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!