Foto: F64

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna tieši Soču olimpiskajās spēlēs ir atguvusi sacensību garšu un nevēlas, lai sezona noslēgtos jau tagad, sarunā ar Latvijas Radio izteicās sportiste.

Kā zināms, Priedulēna savā olimpiskajā debijā piektdien ieguva dalītu 14.vietu, bet pēc Olimpiādes skeletonistiem sezona būs noslēgusies.

"Mans ceļš ir tikai sācies," atklāja Priedulēna. "Trešajā braucienā noķēru kaifu. Treniņos man gāja grūti, un bija vietas, kuras nesanāca. Taču šajos četros braucienos brīnumainā kārtā daudz kas sanāca. Pirms katra Pasaules kausa posma vienmēr biju ļoti satraukusies, tāpēc nezināju, ko gaidīt Olimpiādē. Par to uztraucos visvairāk. Taču šajās abās sacensību dienās nebiju nekad vēl tik ļoti atbrīvojusies un izbaudījusi braucienus. Ir pilnīgi nesalīdzināmas lietas ar to, kāda esmu pirms sacensībām un kāda tagad."

"Tagad gribu lai sezona nevis beidzas, bet gan sākas," atklāja latviete.

Kā pastāstīja Priedulēna, viņa uz olimpiskajām spēlēm devusies ar mērķi, lai parādītu, ka viņa prot braukt ar skeletonu. "Tāpat gribēju sev pierādīt, ka varu nobraukt četrus labus un stabilus braucienus. Esmu apmierināta ar uzrādītajiem rezultātiem."

"Kad Sočos devāmies uz karoga pacelšanu, man bija "klikšķis" un kopš tā laika dzīvoju olimpiskajā atmosfērā. Stāvot uz starta nedomāju, ka tā ir Olimpiāde un ka es pārstāvu Latviju. Šķita, ka tās ir parastas sacensības. Taču tagad es būtu gatava iet uz stadionu un skriet 200 metrus, lai gan treneris zina, cik man ļoti tie nepatīk," pauda Priedulēna.

Šobrīd 20 gadus vecajai sportistei šī bija pirmā Olimpiāde, bet pērn viņa izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā junioriem, taču šosezon ar augstiem rezultātiem nav izcēlusies. Olimpisko spēļu atlasē Priedulēna palika pirmā aiz kvalificējušos dalībnieku svītras, tomēr lieli pārsteigumi nenotika un sportiste ieguva speciālo ielūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!