Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagaidām nav ieplānojis februārī apmeklēt 2018. gada Phjončhanas olimpiskās spēlēs, vēsta aģentūra "RIA".

Kā skaidroja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, tad pagaidām Putinam nav plānu doties uz Phjončhanu.

Jau vēstīts, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir diskvalificējusi Krievijas Olimpisko komiteju, aizliedzot tai ar savu komandu startēt februārī gaidāmajās olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā. "Tīrie" Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas".

SOK par antidopinga pārkāpumiem Soču olimpiskajās spēlēs diskvalificējusi kopumā 32 Krievijas sportistus. Pēc jaunu pierādījumu atklāšanas līdz šim sāktas 46 lietas, 35 no tām jau notikusi noklausīšanās un tikai trijos gadījumos sportisti tikuši attaisnoti. Kā ziņo SOK, tā kā vairākās lietās turpinās izmeklēšana, nevar izslēgt, ka sekos jaunas diskvalifikācijas.

Ziemas olimpiskās spēlēs Phjončhanā risināsies no 9. līdz 25. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!