Foto: F64

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs pirmdien Sočos izcīnīja augsto devīto vietu XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs 12,5 kilometru iedzīšanā, bet par pirmo olimpisko čempionu Francijas biatlona vēsturē kļuva Martēns Furkāds.

Rastorgujevs startēja ar 17.numuru, un jau pēc pāris kilometriem prata uzlabot savu pozīciju. Pirmajā šaušanā viņš nepieļāva nevienu kļūdu un pakāpās uz 13.vietu. Latvijas sportists arī otrajā šautuvē viņš bija nekļūdīgs, tomēr vienu vietu Latvijas sportists zaudēja. Slēpojot viņš pakāpās trīs pozīcijas augstāk un trešajā šaušanā bija jau 11.vietā. Viena pieļautā kļūda Rastorgujevu atmeta uz 15.vietu, taču latvietis atkal slēpoja ātri. Ceturtajā šaušanā Andrejs atkal šāva bez kļūdām un pakāpās uz 12.vietu, bet distancē apsteidza vēl trīs sportistus un finišēja devītajā pozīcijā.

Pirmo olimpisko zelta medaļu izcīnīja Furkāds, kuram Rastorgujevs zaudēja 448,3 sekundes. Aiz čempiona palika čehs Ondrejs Moravecs (+14,1) un francūzis Žans Gijomams Beatrī.

Tikmēr biatlona leģendai Ūlem Eināram Bjērndalenam neizdevās kļūt par medaļām bagātāko sportistu. Viņš finišēja ceturtajā vietā (+25,9).

Atgādinām, ka 10 kilometru sprintā Rastorgujevs izcīnīja 17.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!