Foto: DELFI

Sestdien XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos ir pirmā īstā sacensību diena, kurā sportisti izcīnīs pirmās medaļas, bet no Latvijas pirmie uz starta dosies biatlonists Andrejs Rastorgujevs un vīriešu kamaniņu sporta vieninieki.

Gan biatlonisti, gan kamaniņnieki sacensības sāks vienlaikus - pulksten 16:30 pēc Latvijas laika. Rastorgujevs tad sāks 7,5 kilometru sprinta sacensības, bet kamaniņu braucēji Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš veiks pirmos braucienus. Otrais brauciens kamaniņniekiem pulksten 18:40.

26 gadus vecais Rastorgujevs šosezon spēcīgi ielauzās pasaules biatlona elitē un pakutināja nervus pasaules vadošajiem, Oberhofā posmā paliekot tikai soļa attālumā no goda pjedestāla iedzīšanā, ieņemot ceturto vietu pēc 28.vietas sprintā. Tieši sprints un pēc tam sekojošā iedzīšana varētu būt distances, kur Rastorgujevs varētu sagādāt pārsteigumu. Taču pirms došanās uz Sočiem gan sportists, gan viņa treneris Intars Berkulis atzina, ka Andreja vājā vieta ir šaušana, kas var ienest korekcijas, jo slēpošanā Rastorgujevs ir viens no vadošajiem starp biatlonistiem.

Rastorgujevs startēs ar 35.numuru pulksten 16:47:30 pēc Latvijas laika.

Kamaniņu braukšanā Latvijai bijušas medaļas iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs, kad uz tām necerējām, tāpēc klusībā līdzjutēji cer uz kamaniņniekiem arī šoreiz. Pasaules kausa kopvērtējumā šosezon visaugstāk ticis olimpiskās bronzas ieguvējs Rubenis, kurš pēdējā posmā Rīgā palika vienu soli no goda pjedestāla. Divreiz vēl Rubenim astotā vieta.

Otrs veiksmīgākais bija Kivlenieks, kurš kopvērtējumā ieņēma 17.vietu. Viņam labākais sasniegums ir 11.vieta vienā no posmiem. Savukārt Mauriņš vienā posmā bija pat devītais, bet sezonas kopvērtējumā - 19.vietā.

Zināma arī starta secība - Rubenis trasē dosies kā sestais, Mauriņam ir 17.numurs, bet Kivleniekam - 19. Pirmajā dienā sportisti veiks divus braucienus, bet medaļas sadalīs svētdien, kad veiks trešo un ceturto braucienu.

Pirmajā medaļu sadales dienā sacensības sāksies jau 7:30 pēc Latvijas laika, kad pusfinālā sacentīsies "slopestyle" snovbordisti. Pirmo dienu noslēgs frīstailistes, kuras pulksten 20:35 sadalīs medaļas mogulā. Kopumā pirmajā dienā kļūs zināmi pirmie pieci olimpiskie čempioni - "slopestyle" snovbordā vīriešiem, distanču slēpošanā skiatlonā sievietēm (7,5 km klasiskais+ 7,5 km brīvais stils), biatlonā vīriešiem 10 km sprintā, ātrslidošanā 5000 m distancē vīriešiem un frīstailā sievietēm mogulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!