Foto: F64
Soču olimpisko spēļu individuālās distances pirmās stāvus šaušanas pēdējā šāvienā pieļautā kļūda izsitusi no līdzsvara Latvijas labāko biatlonistu Andreju Rastorgujevu, bet sacīkšu turpinājumā viņš vairs nav spējis atgūt nepieciešamo koncentrēšanās līmeni un mazliet pietaupījis sevi gaidāmajām masu starta sacensībām.

Kā ziņots, Rastorgujevs ceturtdien pēc neveiksmīgas stāvus šaušanas bija spiests samierināties ar 33.vietu 20 kilometru individuālajā distancē. Latvijas pārstāvis četrās šaušanās pieļāva trīs kļūdas - visas šaušanā stāvus.

"Sacensībās man gāja labi. Slēpes slīdēja labi, lai arī 20 kilometriem distance bija pasmaga. Viss jau bija kārtībā, bet pirmā stāvus šaušana mazliet izsita no līdzsvara. Tālāk jau bija grūti līderiem kaut ko izdarīt. Tā kļūda bija lieka," žurnālistiem pauda sportists. "Pēc tam vairs nespēju tik labi koncentrēties. Turpināju cīnīties, kaut zināju, ka rezultāts nebūs cerētais, taču nespiedu no sevis ārā pilnīgi visu, jo mani gaida vēl viena distance."

"Šī nav tik viegla distance. Arī pēc otrās šaušanas varēju cerēt uz desmitnieku, taču zinu, ka tā nav mana vieta," ambīcijas uz visaugstākajām vietām neslēpa Rastorgujevs.

Vīriešu individuālās sacensības Sočos noslēgsies svētdien ar 15 kilometru masu startu, kuram kvalificējies arī Rastorgujevs. Līdz šim viņš Pasaules kausa ieskaitē šajā distancē startējis vien divas reizes karjerā.
"Masu starts ir interesanta disciplīna. Šeit sacīkstes būs bīstamas, jo, pēc pirmā kalna pirmajā nobraucienā ejot uzreiz 30 sportistiem, var gadīties visādi. Tur man vajadzēs censties šaut ātrāk, taču nedrīkstu šaušanu sasteigt, jo tad noteikti nebūs labi," uzskata Latvijas pārstāvis.

Jau vēstīts, ka pirms tam Rastorgujevs ieņēma 17.vietu sprintā, bet pāris dienas vēlāk ierindojās augstajā devītajā vietā iedzīšanā.

Vēl pirms četriem gadiem Vankūverā Latviju biatlonā pārstāvēja deviņi sportisti, bet šoreiz viņu skaits sarucis līdz minimālajiem diviem. Īpaši sāpīgi tas bija vīriešiem - līdz iespējai, lai Sočos varētu startēt četri sportisti, pietrūka 21 punkta Nāciju kausa ieskaitē, vai arī katram sportistam būtu bijis jāfinišē par pāris vietām augstāk pasaules čempionātā.

Rastorgujevs vēl junioru vecumā tika uzskatīts par ļoti talantīgu sportistu, bet pieaugušo konkurencē viņš sevi pa īstam apliecinājis vien pēdējās divās sezonās. Šobrīd 25 gadus vecais sportists pērn Pasaules kausa posmā Sočos spēja izcīnīt ceturto vietu individuālajā distancē, bet šī gada sākumā bija ceturtais arī Oberhofā notikušajās iedzīšanas sacensībās. Nedēļu pirms Soču Olimpiādes Rastorgujevs triumfēja Eiropas čempionāta 20 kilometru distancē, parādot, ka ir lieliskā sportiskajā formā. 2014.gadā ir viņa otrās olimpiskās spēles.

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!