Foto: Reuters/Scanpix

Pirmie braucieni Olimpiādē vienmēr ir taustīšanās, tomēr Latvijas kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis pēc Soču olimpisko spēļu pirmās sacensību dienas kopumā ir apmierināts.

Kā ziņots, vīriešu kamaniņu sporta pirmajos divos braucienos Rubenis uzrādīja attiecīgi vienpadsmito un septīto rezultātu, kas viņam pašlaik kopvērtējumā dod 11.vietu. Sacensības noslēgsies ar vēl diviem braucieniem svētdien.

"Ar braucieniem esmu diezgan apmierināts. Protams, bija niansītes, kur varēja izdarīt labāk, tomēr pirmie braucieni vienmēr ir taustīšanās - neko sliktu nevaru pateikt," sarunā ar aģentūru LETA izteicās pieredzējušais sportists.

"Trase ir stipri pamainījusies gan salīdzinājumā ar pagājušo gadu, gan rudens treniņnedēļu, tāpēc ir pāris vietas, kurās jābrauc citādāk. Mēģināju sākumā braukt kā biju ieradis, tomēr tā negāja cauri un tas man padarīja nemierīgu sirdī," atklāja Rubenis. "Tagad ir aptuvena skaidrība, bet to izpildīt nav viegli. Man nepatīk braukt virāžas ar divkāršu cilpu, bet piektajā virāžā citādāk nevar - lai izšļūktu tai cauri, jātaisa vilnītis."

"Šobrīd ir sauss, tīrs gaiss, tāpēc neaug sarma un nebojājas trase. Ledus ir stipri ātrāks nekā pērn, kad šeit notika Pasaules kausa posms - šodien otro braucienu nobraucu vairāk nekā par sekundi ātrāk nekā tad," izteicās sportists.

"Centīšos rīt nobraukt divus labākus braucienus," Rubenis atbildēja uz jautājumu, vai būs apmierināts ar diviem tādiem braucieniem kā pirmajiem diviem.

Līderis pēc diviem braucieniem ir šīs sezonas Pasaules kausa ieguvējs un 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu čempions Fēlikss Lohs no Vācijas, kurš Rubeni jau apsteidz par 1,186 sekundēm. Savukārt no trešajā vietā esošā pieredzes bagātā 2002. un 2006.gada olimpiskā čempiona Armīna Cīgelera no Itālijas Rubenis atpaliek par 0,442 sekundēm.

Cits Latvijas pārstāvis Inārs Kivlenieks pēc diviem braucieniem atrodas 16.pozīcijā 1,650 sekundes aiz līdera, bet Kristapam Mauriņam pašlaik 21.vieta, līderim zaudējot 1,918 sekundes. Kivlenieks braucienos uzrādījis 15. un 20.laiku, bet Mauriņš - 23. un 19.rezultātu.

Pieredzes bagātākais Latvijas izlases dalībnieks ir tieši Rubenis - 1998.gada pasaules junioru čempions 35 gadu vecumā piedalās jau savā piektajā Olimpiādē, turklāt pirms astoņiem gadiem Turīnā viņš ieguva bronzu, kas Latvijai bija pirmā ziemas spēlēs pēc neatkarības atgūšanas. Tikmēr 27 gadus vecajam Kivleniekam šīs ir otrās olimpiskās spēles, bet 22 gadus vecais Mauriņš, kurš šosezon iekļuvis starp trim labākajiem pasaules tūres starta uzrāviena meistariem, piedzīvo olimpisko debiju.

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti. Soči ir trešās ziemas olimpiskās spēles pēc kārtas, kurās Latviju pārstāv tieši 58 sportisti.

Ja pirmajās četrās ziemas Olimpiādēs pēc neatkarības atgūšanas Latvija palika bez godalgām, iepriekšējās divās jau gūtas trīs medaļas, kas visas izcīnītas ledus renē - pirms astoņiem gadiem Turīnā Mārtiņš Rubenis ieguva bronzu kamaniņu braukšanā, bet iepriekšējā Olimpiādē Vankūverā Martins Dukurs tika pie sudraba skeletonā, kā arī kamaniņu sporta divnieks Andris un Juris Šici izcīnīja sudrabu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!