Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis svētdien Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja 10.pozīciju, bet otro olimpisko zelta medaļu ieguva vācietis Fēlikss Lohs.

Sestdien pirmajos divos braucienos Rubenis uzrādīja attiecīgi vienpadsmito un septīto rezultātu, kas viņu pēc pirmās dienas ierindoja 11.pozīcijā. Svētdien trešajā braucienā Rubenis sasniedza desmito ātrāko laiku, bet ceturtajā braucienā viņam piektais labākais laiks. Summā Rubeņa rezultāts bija 3:29,697 minūtes, kas deva desmito vietu. Loham latvietis zaudēja 2,171 sekundi

Tikmēr otrs latvietis Inārs Kivlenieks svētdienas divos braucienos saglabāja 16.pozīciju. Vēl Kristaps Mauriņš pēc trešā brauciena noslīdēja uz 22.vietu, bet ceturtajā braucienā atkal pakāpās uz 21.pozīciju. Uzvarētājam Kivlenieks un Mauriņš zaudēja attiecīgi 2,999 un 3,689 sekundes.

Atgādinām, ka Kivlenieks pēc sestdienas diviem braucieniem atradās 16.pozīcijā, bet Kristapam Mauriņam bija 21.vieta.

Otro olimpisko zelta medaļu izcīnīja Lohs, kura rezultāts četru braucienu summā bija 3:27,526 minūtes. Vācietis triumfēja arī Vankūverā. Aiz sevis viņš krievu Albertu Demčenko (+0,476), kuram šīs bija septītās olimpiskās spēles. Savukārt bronzas godalgu ieguva Itālijas sportists Armīns Cīglers (+1,271). Cīglers ieguva olimpisko godalgu sestajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Sacensībās piedalījās 39.sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!