Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs sestdien Phjončhanas olimpisko spēļu masu starta sacensībās pieļāva taktisku kļūdu un netika finālā.

Silova pusfināla pretinieki bija korejietis Senghuns Lī, itālis Andrea Džiovanini, jaunzēlandietis Rejons Kejs, francūzis Aleksis Kontīns, kanādietis Olivjē Žans, austrietis Linuss Heidegers, dānis Viktors Torups, nīderlandietis Koens Verveijs, Šeins Viliamsons no Japānas, amerikānis Braiens Hansens un kazahs Fjodors Mezencevs.

Silovs sacensības uzsāka aktīvi, jau pirmajā sprinta aplī gūstot trīs punktus. Pēc tam viņš startēja piesardzīgi un par punktiem cīņā vairs neiesaistījās. Bieži vien ar trim punktiem pietiek, lai pārvarētu pusfinālu, bet šoreiz daudzi sportisti starpfinišos guva punktus. Silovs un francūzis Aleksis Kontēns guva pa trim punktiem, bet astoto pozīciju un pēdējo vietu uz finālu izcīnīja Francijas sportists, jo viņš finišu sasniedza par 0,23 sekundēm ātrāk nekā latvietis.

Pēc otrā pusfināla kļuva zināms, ka Silovs palika pirmais "aiz strīpas" uz finālu, līdz ar to viņš sacensības noslēdza 17. pozīcijā.

Finālā triumfēja Dienvidkorejas sportists Sunghuns Lī, pēdējā taisnē izraujot pirmo pozīciju. Otrajā vietā ierindojās beļģis Bārts Svings, bet Koens Verveijs no Nīderlandes finišēja trešajā vietā.

Dāmu sacensībās uzvaru izcīnīja japāniete Nana Takagi. Viņa aiz sevis atstāja korejieti Boremu Kimu un nīderlandieti Irēnu Šutenu. Savukārt igauniete Saskija Alusalu uzvarēja trijos starpfinišos un ar 15 punktiem ierindojās ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!