Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs savā ātrslidotāja karjerā uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos jau ir kāpis, un tieši tāds ir viņa mērķis Soču olimpisko spēļu 1000 un 1500 metru sacensībās.

Kā ziņots, pirmdien Silovs ar "ieslidošanās" startu 500 metros sāka dalību Olimpiādē, ieņemot 37.vietu. Tomēr jau iepriekš sportists bija izteicies, ka šajā distancē uz augstu rezultātu necer.

"500 metri nav mana distance. Tiku dalībnieku vidū no rezerves saraksta un uz neko augstāku necerēju - ir tikai normāli, ka esmu lejas galā," Latvijas Radio citē Silova izteikumus. "Jau pirmajā braucienā sasniedzu personisko rekordu uz ledus, kurš atrodas jūras līmenī. Šeit ledus ir lēnāks nekā augstkalnē, bet rekords ļauj nākamajās dienās skatīties optimistiski."

"Esmu apmierināts, satraukums bija, bet spēju to nokontrolēt un varu izbaudīt olimpiskās spēles," izteicās Silovs, kurš startē savā otrajā Olimpiādē. "Pagājuši četri gadi, daudz kas mainījies, neteikšu, ka ir vieglāk, jo daudz kas ir citādi, nekā bija toreiz."

"Mērķus esmu izvirzījis jau sen un tiecos uz tiem - man nav kur atkāpties, nav ko zaudēt, cīnīšos līdz galam. Uz pjedestāla ātrslidošanā esmu bijis, zinu, ka tas ir sasniedzams, bet būs ļoti smags uzdevums, jo visi ir labā formā," Silovs netieši norādīja uz savu mērķi turpmākajās distancēs.

Kā zināms, Silovs savulaik bija šotrttrekists, tāpēc viņš šobrīd neliedz padomu talantīgajam šī sporta veida pārstāvim Roberto Puķītim.

"Cik varu, tik palīdzu Puķītim ar padomu, jo man pieredze ir lielāka. Roberto ir ļoti talantīgs sportists, turklāt viņš ir ļoti labās rokās. Progress pēdējā gada laikā bijis straujš un labs," sacīja Silovs. Puķītis ikdienā trenējas kopā ar Nīderlandes šorttrekistiem.

Jau vēstīts, ka Puķītis pirmdien Soču olimpiskajās spēlēs ieguva 15.vietu 1500 metru distancē.

27 gadus vecais Silovs piedalās savās otrajās olimpiskajās spēlēs. Karjeru viņš iesāka kā šorttreka slidotājs, 2008.gadā Ventspilī triumfējot Eiropas čempionātā. Tomēr drīz pēc tam viņš paralēli sāka nodarboties arī ar ātrslidošanu, Vankūveras Olimpiādē nokļūstot pasaules ziņu aģentūru uzmanības lokā, jo ne tikai kļuva par pirmo sportistu, kurš spējis piedalīties abos šajos sporta veidos, bet pat paveica to vienas dienas laikā.

Pēc Vankūveras 2011.gadā vēl Silovs izcīnīja otro vietu Eiropas čempionātā (pēc Tibo Fokonē diskvalifikācijas pērn arī tika atzīts par čempionu), bet kopš tā laika pilnībā pievērsies ātrslidošanai, spējot divas reizes kāpt uz pjedestāla Pasaules kausa posmos. Šī sezona Silovam gan nav izvērtusies veiksmīga, tomēr viņš ir pārliecināts, ka Sočos rezultāti būs labi, ja paliks par sevi pārliecināts un pozitīvi noskaņots. Olimpiādē viņš startēs 1000 un 1500 metru distancēs, bet 5000 metru sacensībās, kurām arī bija kvalificējies, izlēmis nepiedalīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!