Foto: AP/Scanpix
Ar grandiozu, bet specifisku un diezgan neparastu atklāšanas ceremoniju piektdien, 7.februārī, Sočos svinīgi atklāja XXII Ziemas olimpiskās spēles.

Atklāšanas ceremonijā, kuras vadmotīvs bija mazas krievu meitenes Ļubovas sapnis, tika izmantotas gan atsauces uz krievu nacionālajām kultūras bagātībām, gan seno un iespaidīgo politisko un ekonomisko vēsturi. Skanēja pasaulslaveno krievu komponistu - Čaikovska, Stravinska - mūzika, tika izmantoto kultūrcitāti par izcilo 20. gadsimta sākuma krievu mākslinieku darbiem, kā arī atsauces uz labi pazīstamām krievu filmām, bērnu pasakām un padomju laiku sadzīvi.

Valstu delegāciju gājienu pavadīja dīdžeja veidots muzikālais pavadījums, bet vizuālajā noformējumā uz stadiona grīdas parādījās katras valsts kontūra, uzņemta no kosmosa. Latvijas izlase stadionā iesoļoja silti dzeltenaos tērpos, kas patīkami sasaucās ar zeltaino valsts kontūru fonā.

Ceremonijas turpinājumā oficiālās atklāšanas uzrunas teica SOK preizdents Tomass Bahs un orgkomitejas priekšsēdētājs Dmitrijs Černišenko, krievu operdīva Anna Ņetrebko izpildīja Olimpisko himnu, bet ceremonijas kulminācija bija olimpiskās uguns iedegšana, ko veica slavenais hokeja vārtsargs Vladislavs Tretjaks un daiļslidotāja Irina Rodņina.

Olimpiskā lāpa Sočos ir iedegta, un gailēs virs pilsētas nākamās divas nedēļas, kad risināsies sacensības.

Portāls "Delfi" vairāku stundu garumā piedāvāja teksta tiešraidi par šo grandiozo notikumu, kas bija visas pasaules uzmanības centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!