Foto: AFP/Scanpix
Dažas dienas pirms XXII Ziemas olimpisko spēļu sākuma Sočos treniņu laikā smagi cietis norvēģu snovbordists Torsteins Horgmo, kuru uzskatīja par vienu no galvenajiem medaļu pretendentiem "slopestyle" disciplīnā, vēsta ārzemju masu mediji.

23 gadus vecais sportists smagi cieta, veicot vienu no "slopestyle" trases sarežģītākajām vietām, lecot no vienas rampas uz otru. Vēlāk slimnīcā viņam konstatēti sejas sasitumi un lauzts atslēgas kauls. Līdz ar to Horgmo olimpiskās spēles beigušās, īsti nesākušās, jo Sočos mediķi viņam lieguši startēt.

"Redzēju viņa kritienu, tas bija smags. Viņš centās izpildīt sarežģītu lēcienu – iespējams, sarežģītāko šodien," medijiem izteicās norvēģa komandas biedrs Stāle Sanbehs, kurš nevarēja pateikt, cik smagi cietis Horgmo. "Nekad to nevar pateikt, ka piedzīvo kritienu Kritiens var būt šaušalīgs, bet tev nekas pēc tam nekaiš, bet var būt arī otrādi. Taču viņš ir izturīgs vikings."

Pēc kritiena mediķi sportistu uz nestuvēm nogādāja līdz medicīnas teltij. Sākotnējā informācija liecina, ka sportists bijis pie samaņas, taču izjutis stipras sāpes. Pagaidām sīkāka informācija par norvēģa stāvokli netiek sniegta.

Pirms četriem gadiem Vankūveras Ziemas olimpiskās spēles iesākās traģiski, jo treniņu laikā pēc šaušalīga kritiena dzīvību zaudēja Gruzijas kamaniņu braucējs Nodars Kumaritašvili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!