Foto: LETA
Lai arī Krievijas sinoptiķiem nav bažu par sniega pietiekamību Soču ziemas olimpisko spēļu vajadzībām, lielas problēmas var radīt sniega lavīnas un slikta redzamība.

Bažas par sniega daudzumu Sočos radās pēc izpētes aizvadītajā februārī, kad tika fiksēts mazs sniega nokrišņu daudzums, kā arī regulāras lietavas. Nesen gan sinoptiķi paziņoja, ka spēļu laikā būs pietiekami daudz sniega, lai organizētu visas sacensības, turklāt, ja tiks fiksēts mazs sniega nokrišņu daudzums, tiks izmantots rezerves plāns - Eiropas lielākā sniega ražošanas sistēma, kuras pamatā būs aizvadītajā ziemā uzkrātais sniegs.

Tiek ziņots, ka teritorijās, kur notiks kalnu slēpošanas sacensības, sniega kārta būs divus līdz pat septiņus metrus bieza. Sinoptiķi pieļauj iespēju, ka šo teritoriju varētu skart divu vai trīs dienu ilgs ciklons, kas jūtami palielinās sniega lavīnu rašanās iespējamību.

Savukārt papildu riski šādā gadījumā būtu saistīti ar sliktu redzamību, kas varētu kaitēt sacensību norisei. Tiek apgalvots, ka divu līdz trīs dienu meteoroloģiskās prognozes Olimpiādes laikā būs ar precizitāti no 90 līdz 95%.

Soči atrodas subtropu zonā, kur laikapstākļi mēdz būt ļoti mainīgi. Šādā klimatiskajā zonā ziemas olimpiskās spēles līdz šim vēl nav notikušas.

2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014. gada 7.februāra līdz 23.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!