Foto: AP/Scanpix
Soču olimpisko spēļu rīkotājus un dalībniekus tikai dažas dienas pirms nozīmīgā sporta foruma sākuma skārusi spēcīga naktsmāju krīze, vēsta "The Telegraph".

Būvnieki līdz noteiktajam laikam nav paspējuši uzcelt visas vajadzīgās viesnīcas un kopmītnes, tādējādi gan olimpisko spēļu brīvprātīgie, gan žurnālisti saskaras ar lielām problēmām. Speciāli Soču olimpiskajām spēlēm domātās kopmītnēs bija plānots izmitināt apmēram 25 000 brīvprātīgo, no kuriem lielākā daļa ir Krievijas studenti. Tomēr visas kopmītnes nav vel gatavas un brīvprātīgie izmitināti viesnīcās, kur bija plānots dzīvot žurnālistiem. Savukārt žurnālistiem tagad meklē dzīvošanu privātos dzīvokļos, kas krietni paaugstinās Soču olimpisko spēļu izmaksas, pavēstījis kāds cilvēks no rīkotājiem, kurš vēlējās palikt anonīms.

"Jūs pat iedomāties nevariet, cik tā ir liela problēma," uzsvēris šis avots.

Taču brīvprātīgie un citi Soču olimpisko spēļu darbinieki ar problēmām saskārušies ne tikai Sočos, bet arī ceļā uz olimpisko spēļu mājvietu. Ņemot vērā pēdējā laika notikumus un terora draudus, Krievijā ir pastiprināta drošība, līdz ar to dzelzceļa stacijās rūpīgi tiek pārbaudīta bagāža. Savukārt vairākiem sporta federāciju oficiālajiem pārstāvjiem liegta pārvietošanās ar speciālajiem vilcieniem, jo ar līdzpaņemto bagāžu viņus tur neielaiž drošibnieki. Lai nokļūtu uz olimpiskajiem objektiem, šiem pārstāvjiem nācies braukt ar autobusiem vai takšiem.

Tikmēr ar pavisam cita veida problēmu Krievijā saskārušies dažu valstu brīvprātīgie un oficiālie darbinieki, jo viņiem pēkšņi liegta ieeja olimpiskajos objektos. Kā noskaidrots, vairāku personu uzvārdi un vārdi nepareizi iztulkoti uz krievu valodu un kļūdaini uzrakstīti kirilicā, līdz ar to datorsistēma šos cilvēkus neatpazīst.

Taču vēl sāpīgāk Soču "viesmīlību" nācies izjust dažiem līdzjutējiem, kuri vēlējušies ar savam mobilajām ierīcēm nofotografēt atklāšanas ceremonijas mājvietu. Policija nav vēlējusies, lai Soču Olimpiādes centrālā arēna tiek fotografēta tikai dažas dienas pirms svinīgās atklāšanas, baidoties, ka tādējādi iespējams noplūdīs informācija par slepenībā turēto krāšņo atklāšanas ceremoniju.

Pamatīgi par pašreizējo situāciju un vēl gaidāmo norūpējušies žurnālisti, kuriem ir palaimējies tikt pie mītnes. Kāds Šveices žurnālists jau piecas dienas pavadījis numuriņā bez apkures, daudzos numuriņos nav televizora, bet tiem, kuriem ir televizori, tie nestrādā. Vēl daudz kur neesot siltā ūdens, daudzās vietās arī aukstais, nemaz nerunājot par mediju vajadzībām nepieciešamo internetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!