Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA
Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) speciālā komisija varētu vērtēt, vai Krievijas sportisti 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs drīkstēs izmantot bijušās PSRS himnu un karogu, vēsta Krievijas masu mediji.

Pēdējā laikā vairāki Krievijas sabiedrības cilvēki un politiķi izteikušies, ka Phjončhanā krievu sportisti varētu izmantot bijušās PSRS himnu un karogu, kas būtu zināms protests pret Krievijas sportistu diskvalifikāciju. Bijušās PSRS himnas muzikālais pavadījums ir tas pats, kas tagadējai Krievijas himnai.

"Šāda veida jautājumus izskata darba grupa, kas strādā saistībā ar Krievijas olimpiešiem. SOK savulaik izplatīja vadlīnijas, pēc kādam tiek realizēti darba grupas lēmumi, ko nosaka SOK izpildkomitejas 5. decembra paziņojums," krievu medijiem uz jautājumu par iespējamo padomju simbolikas izmantošanu skaidroja SOK.

Kā zināms, pagājušā gada nogalē Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) par dopinga mahinācijām 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu laikā piesprieda diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai (KOK), kā arī piemēroja mūža diskvalifikāciju vairākām augstām amatpersonām.

Krievijas sportisti nav diskvalificēti, bet Phjončhanā drīkstēs startēt kā "Krievijas olimpiskie atlēti". 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs nedrīkstēs startēt tie sportisti, kurus diskvalificējusi SOK un kuri ir minēti SOK ziņojumā par Krievijas dopingu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!