Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) maksās kompensāciju Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Ņujorkas "Islanders" par Džona Tavaresa gūto traumu Soču olimpisko spēļu laikā, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

23 gadus vecais hokejists, visticamāk, izlaidīs šīs sezonas noslēgumu un kluba rīcībā varēs atgriezties vien septembrī, kad sāksies treniņnometnes pirms nākamās sezonas. Pagaidām gan ir pretrunīga informācija par savainojuma nopietnību – sākotnēji tika ziņots, ka viņam ir nopietna trauma, taču jaunākā informācija liecina, ka hokejista savainojums nav ļoti smags un operācija nebūs nepieciešama.

SOK maksās "Islanders" spēlētāja algu, kamēr sportists atgriezīsies ierindā. To paredz NHL, IIHF un SOK noslēgtā vienošanās par NHL spēlētāju dalību olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņojām, ceturtdaļfināla mačā ar Latvijas izlasi Tavaresu vienā no spēles epizodēm bloķēja Artūrs Kulda, un kanādietis turpināt vairs nevarēja ne šo spēli, ne atlikušo olimpisko turnīru, kurā Kanāda beigās izcīnīja zelta medaļas.

Atgādinām, ka Sočos traumās iedzīvojās arī Rīgas "Dinamo" hokejisti Arvīds Reķis un Miks Indrašis, taču klubs no SOK kompensācijas, visticamāk, nedabūs, jo starp IIHF un KHL nav īpaša līguma par hokejistu dalību olimpiskajās spēlēs.

Mūsu hokejisti saņems apdrošināšanu atbilstoši līgumam, kas noslēgts starp attiecīgo sporta federāciju un apdrošinātājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!