Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas šorttrekists Roberto Puķītis pirmdien Sočos ļoti veiksmīgi startēja XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs un spēja iekļūt pusfinālā 1500 metru distancē, kopvērtējumā izcīnot pietiekami augsto 15.vietu 36 sportistu konkurencē.

Puķītis priekšsacīkstēs startēja jau pirmajā skrējienā spēcīgā konkurencē. Vienubrīd Puķītis pārņēma vadību, bet vēlāk to atdeva. Tuvojoties izšķirošajiem brīžiem, Puķītis cīnījās par vietu trijniekā, kas garantē iekļūšanu nākamajā kārtā. Tomēr apmēram trīs apļus pirms finiša viņu "izgrūda" japānis Juzo Takamido. Pēc finiša tiesneši saskatīja noteikumu pārkāpumu, tādējādi Puķīti soģi iecēla pusfinālā, bet Takamido saņēma sodu.

"Man jau izskatījās, ka konkurents ietriecās manī, nevis otrādi. Zināju, ka viņam [Puķītim] ir fiziski spēcīga sportista reputācija," pēc soda izteicās japāņu sportists Takamido. "Laikam bija jābūt daudz piesardzīgākam. Esmu labā formā, tāpēc man nekas cits neatliek, kā turpināt ceļu un gatavoties 1000 metriem."

Pusfinālā Puķītis arī startēja jau pirmajā skrējienā, kur tādējādi bija septiņi dalībnieki. Pirmajos apļos latvietis turējās grupas aizmugurē, bet tad saasināja cīņu, apsteidza divus konkurentus un finišēja piektais. Viņam nedaudz pietrūka, lai būtu cetrurtais un iekļūtu B finālā.

Finālā no starta līdz finišam līderis bija kanādietis Čārlzs Hamelins, kurš tādējādi kļuva par olimpisko čempionu. Savukārt sudrabu izcīnīja ķīnietis Tjaņju Haņs, bet bronzu ieguva Krieviju pārstāvošais Viktors Ans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!