Foto: AP/Scanpix/LETA
Stiprā vēja un nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ 2018. gada olimpisko spēļu rīkotāji svētdien, 11. februārī, atcēla kalnu slēpošanas nobrauciena sacensības vīriešiem. Līdz ar to Latvijas sportistam Kristapam Zvejniekam būs vēl jāpaciešas līdz pirmajam startam savās trešajās olimpiskajās spēlēs.

Svētdienas rīts Pjončhanā iesācies ar spelgoni. Phjončhanas centrālo sacensību vietā rīta pusē bija -12 līdz -14 grādu sals, bet augstāk kalnos bijis stipri aukstāks. Tā kā nobrauciena starta vieta ir visaugstāk virs jūras līmeņa, tad tur svētdienas rītā bijis stiprs vējš un pamatīgs aukstums.

Drošības dēļ rīkotāji sākotnēji sacensības atcēla uz nenoteiktu laiku, bet burtiski pēc pusstundas paziņoja par sacensību atcelšanu svētdien. Tas nozīmē, ka rīkotāji pat necer uz laika apstākļu uzlabošanos un iespēju sacensības aizvadīt svētdien.

Pēc atbildīgo personu sapulces lemts, ka šodien nenotikušais nobrauciens pārcelts uz 15. februāra pulksten 11:00 (pulksten 4:00 pēc Latvijas laika). Šajā dienā bija paredzētas vīru cīņas kalnu slēpošanas supergigantā, kas tagad pārceltas uz 16. februāra to pašu laiku.

Pirmdien, 12. februārī, kalnu slēpotājiem bija plānots pirmais treniņš nobrauciena trasē pirms kombinācijas sacensībām, bet tas arī atcelts, jo rīkotāji acīmredzot nav pārliecināti par laika apstākļu uzlabošanos šajā trasē.

Tikmēr dāmām svētdien nav atcelti treniņi milzu slalomā, kura trase ir izvietota citā kalnā un zemāk pēc jūras līmeņa. Sievietēm milzu slaloma sacensības paredzētas pirmdien, 12. februārī. Šajās sacensībās startēs Lelde Gasūna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!