Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievija olimpiskajās bobsleja sacensībās Phjončhanā stūmēju trūkuma dēļ četrinieku ekipāžu konkurencē startēs tikai ar vienu komandu, bet divnieku sacensībās – ar divām ekipāžām, pavēstījusi Krievijas Bobsleja un skeletona federācija.

Krievijai ir pa divām kvotām gan divnieku, gan četrinieku sacensībās, taču Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) atļauju startēt Phjončhanā saņēmuši tikai četri stūmēji, līdz ar to nav iespējams nokomplektēt divas četrinieku ekipāžas. Izlases vadība lēmusi, ka abās ieskaitēs startēs Maksims Andrianovs, bet Aleksejs Stuļņevs piedalīsies tikai divnieku ekipāžu sacensībās.

"Mums ir kvota uz diviem četriniekiem, taču SOK atļāvuši piedalīties tikai tiem stūmējiem, kas ir izlases sastāvā un mēs fiziski nevaram savākt sastāvu diviem četriniekiem," aģentūra "RIA Novosti" citē Krievijas bobsleja izlases vecāko treneri Pāvelu Ščeglovski. "Andrianovs startēs divniekos un četriniekos, bet Stuļņevs – tikai divniekos. Tāds lēmums pieņemts tāpēc, ka Andrianovs ieguvis kvotu abās disciplīnās, bet Stuļņevs tikai vienā. Mēs vadījāmies pēc sportiskā principa."

Krievijas līderis Pasaules kausa izcīņā gan divnieku, gan četrinieku vērtējumā šosezon ir Aleksandrs Kasjanovs, taču olimpiādē viņš nedrīkst piedalīties SOK mūža diskvalifikācijas dēļ.

Sartam 2018. gada olimpiskajās spēlēs SOK pielaidusi kopumā 10 Krievijas bobslejistus – jau pieminētos pilotus Andrianovu un Stuļņevu, un stūmējus Alekseju Zaicevu, Vasīliju Kondratenko, Ruslanu Samitovu, Juriju Seļihovu, kā arī bobslejistes Jūliju Belomestnihu, Anastasiju Kočeržovu, Aleksandru Rodionovu un Nadeždu Sergejevu. Dalība atteikta stūmējiem Romānam Košeļevam un Jūlijai Šokšujevai.

Uz Phjončhanu nedrīkstēs doties arī Krievijas bobsleja un skeletona izlases vecākais treneris Daņils Čabans, pārējie skeletona izlases treneri un ārste, vēsta federācija. Šiem speciālistiem akreditācija atteikta Aleksandra Tretjakova un Jeļenas Ņikitinas mūža diskvalifikācijas dēļ.

Kā ziņojām, Latvija Phjončhanā startēs ar divām bobsleja ekipāžam gan divnieku, gan četrinieku ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!