Foto: AFP/Scanpix/LETA
Šveiciete Mišela Gizina ceturtdien atkārtoja savas māsas Dominikas panākumus, Phjončhanā kļūstot par olimpisko čempioni kalnu slēpošanā.

Mišela Korejā triumfēja Alpu kombinācijā, bet viņas vecākā māsa Dominika pirms četriem gadiem Sočos ar Tīnu Mazi dalīja pirmo vietu nobraucienā.

Medaļu pozīcijā Gizina atradās jau pēc nobrauciena, kurā uzrādīja trešo labāko rezultātu. Slalomā viņai izdevās pārspēt pilnīgi visas pretinieces un summā nodrošināt sev pirmo vietu un zelta medaļu. Līdz šim Mišeles Gizinas labākais rezultāts Phjončhanā bija astotā vieta nobrauciena sacensībās.

Tikai sestā pēc nobrauciena bija amerikāniete Mikaela Šifrina, taču labs starts slalomā un pārējo slēpotāju kļūdas pacēla viņu uz otro vietu, savukārt pie bronzas tika Gizinas tautiete Vendija Holendere, kura pēc pirmās disciplīnas bija vien desmitā.

Šifrinai tā bija otrā medaļa šajās spēlēs, iepriekš viņa uzvarēja milzu slalomā, tāpat kā Holenderei, kura izcīnīja sudrabu slalomā.

Tikai puse no sportistēm, kas bija labāko desmitniekā pēc nobrauciena, palika TOP10 arī pēc slaloma. Tā sāpīgu neveiksmi savā, iespējams, pēdējā olimpiskajā startā piedzīvoja amerikāņu kalnu slēpošanas superzvaigzne Lindsija Vona, kura bija pārliecinoši pirmā nobraucienā, bet nespēja tikt līdz finišam slalomā un saņēma DNF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!