Foto: AFP/Scanpix
Latvijas kalnu slēpotāja, mūsu delegācijas jaunākā sportiste Agnese Āboltiņa otrdien XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos milzu slalomā pirmajā braucienā sasniedza finišu un ieņēma 61.vietu, bet otrajā izstājās. Otra Latvijas pārstāve Lelde Gasūna izstājās jau pirmajā braucienā.

Finišu pirmajā braucienā sasniedza 74 sportistes, bet vēl 13 izstājās. Pēdējo vietu pirmajā braucienā ieņēma slavenā vijolniece Vanesa Meja, kura pārstāv Taizemi un startē ar sava tēva uzvārdu Vanakorna.

Pirmajā mēģinājumā ātrākā smagajos laika apstākļos bija slovēniete Tina Maze, kura par 0,52 sekundēm apsteidza zviedrieti Džesiku Lindelu-Vikarbiju. Pagaidām bronzas pozīcijā ir itāliete Nadja Fančīni (+0,65 sekundes).

Āboltiņa braucienā līderei zaudēja 13,97 sekundes, bet Vanesa Meja – 26,98 sekundes.

Otrais brauciens ieviesa lielas izmaiņas kopvērtējumā. Ar grūtībām pirmo vietu nosargāja Tina Maze, kas tādējādi kļuva par divkārtējo Soču olimpisko čempioni. Tikai 0,07 sekundes viņai zaudēja austriete Anna Feningere, kura pirajā braucienā bija ceturtā. Savukārt no sestās vietas uz trešo spēja pakāpties vāciete Viktorija Rebensburgere (+0,27 sekundes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!