Foto: AFP/Scanpix/LETA
2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs aizliegto vielu lietošanā pieķerts Slovēnijas izlases hokejists Žiga Jegličs, vēsta aģentūra AP.

Jegliča analīzēs atrasta aizliegtā viela fenoterols, kas parasti ir astmas zāļu sastāvdaļa. Šī viela palīdz uzlabot skābekļa plūsmu uz plaušām.

Šī iemesla dēļ Jegličs nevar palīdzēt savai valstsvienībai astotdaļfināla spēlē pret Norvēģiju. Viņam nākamo 24 stundu laikā ir jāpamet olimpiskais ciemats.

Pats hokejists uzņēmās atbildību par notikušo un skaidroja, ka šis skandāls izcēlies tikai paša neuzmanības dēļ. "Pēc ārsta ieteikuma es lietoju astmas zāles. Tās man ieteica lietot pēc elpošanas testiem 2017. gadā Slovākijā. Es aizmirsu par šīm zālēm informēt, lai tās iekļauj izņēmumu sarakstā. Es tās sajaucu ar citām zālēm, kuras ir atļauts lietot. Tas viss bija neuzmanības dēļ. Es par to atvainojos," skaidroja Jegličs, kurš citēts portālā "delo.si".

Trīs grupu turnīra spēlēs viņš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt ikdienā viņš spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Šis ir trešais dopinga skandāls Phjončhanā, jo pirms tam aizliegto vielu lietošanā pieķerti ātrslidotājs no Japānas Kei Saito un krievu kērlingists Aleksandrs Krušeļņickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!