Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievu skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kuram Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piespriedusi mūža diskvalifikāciju, tomēr cer piedalīties nākamajās olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, ziņo krievu mediji

"Es neesmu pārvilcis krustu savām cerībām startēt Dienvidkorejā," sarunā ar aģentūru TASS izteicies Tretjakovs. "Iešu līdz galam, cīnīšos pa visām tiesām. Paskatīsimies, kā dzīve tālāk iegrozīsies."

Kā ziņojām, pēc izmeklēšanas komisijas ziņojuma par dopinga mahinācijām SOK Tretjakovam un vēl trim Krievijas skeletonistēm – Jeļenai Ņikitinai, Olgai Potiļicinai un Marijai Orlovai – piesprieda mūža olimpisko diskvalifikāciju un anulēja šo sportistu 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs uzrādītos rezultātus. Tretjakovs šajās spēlēs kļuva par olimpisko čempionu.

Pēc SOK lēmuma skeletonistus diskvalificēja arī Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF), taču tās noklausīšanās komisija pagaidu diskvalifikāciju atcēla. Federācija vēlāk paziņoja, ka nepiekrīt savas komisijas lēmumam, taču diskvalifikāciju neatjaunoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!