Foto: AFP/Scanpix
Krievijas skeletonista Aleksandra Tretjakova panākums Soču olimpiskajās spēlēs bijis treniņu un smaga darba rezultāts, uzskata sportists.

Kā ziņots, Tretjakovs četru braucienu summā par 0,81 sekundi apsteidza latvieti Martinu Dukuru, kurš ieguva sudrabu otrajā Olimpiādē pēc kārtas.
"Mana uzvara ir treniņu un smaga darba rezultāts," pēc sacensībām izteicās Tretjakovs, stāstot, ka treneri palīdzējuši viņam tikt galā ar uztraukumu pirms ceturtā brauciena.

"Pirms četriem gadiem nekvalificēšanās olimpiskajām spēlēm bija mans zemākais punkts karjerā," preses konferencē izteicās bronzu ieguvušais amerikānis Metjū Entuāns. "Tas motivēja mani saprast, ko daru nepariezi. Ja nebūtu tas, nezinu, vai tagad būtu šeit."

"Ledus bija mīkstāks nekā gaidījām, jo pa dienu ir ļoti karsts, bet vakarā trase vēl nepagūst atdzist," Soču sacensību dīvainības skaidroja Entuāns. "Līdz ar to jābrauc ar slidām, kas tik daudz negriež ledu."

Entuāns izteica skumjas par savu tautieti Džonu Deiliju, kurš arī cīnījās par bronzu, bet ceturtajā braucienā jau startā pieļāva rupju kļūdu. "Ar Džonu daudzus gadus esam dzinuši viens otru uz priekšu. Vēlos, kaut viņam tā nebūtu atgadījies."

Kā ziņots, ceturto vietu sacensībās ieņēma Tomass Dukurs, kurš tieši šajā pozīcijā palika arī Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Šī jau ir Latvijas veiksmīgākā ziemas Olimpiāde. Iepriekš Vankūverā tika izcīnītas divas sudraba medaļas, to skaitā arī M.Dukuram, bet Sočos jau iegūts viens sudrabs un divas bronzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!