Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, neraugoties uz valstī notiekošajiem nemieriem, gatavojas apmeklēt 2014.gada Soču olimpiskās spēles, vēsta "ITAR-TASS".

Par to preses brīfingā informēja Ukrainas Ārlietu ministrs Leonīds Kožars. "Ukrainas prezidentam plānota vizīte Sočos," sacīja ministrs.

Janukovičs Sočos plāno tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Jau sākusies gatavošanās šai vizītei.

Kā zināms, vairāku valstu amatpersonas paziņojušas, ka nedosies uz Sočiem, jo Olimpiādes laikā spēkā būs tā saucamais "antigeju" likums, kas plaši kritizēts.

Viena no pirmajām, kas paziņoja par Soču Olimpiādes boikotu, bija Gruzija, taču šo paziņojumu varēja norakstīt uz to, ka tai jau ilgāku laiku ir visai saspīlētas attiecības ar Krieviju. Taču sekojošie Vācijas prezidenta Joahima Gauka, Francijas prezidenta Fransuā Olanda, Igaunijas prezidenta Tomasa Hendriksa Ilvesa un ASV prezidenta Baraka Obamas atteikumi ierasties Sočos jau ir no "lielās politikas spēlēm". Vieni par atteikuma iemeslu min cilvēktiesību neievērošanu Krievijā, citi to skaidro ar "politisku lēmumu".

Latviju Soču Olimpiādes atklāšanas ceremonijā pārstāvēs valsts prezidents Andris Bērziņš, bet nu jau bijušais premjers Valdis Dombrovskis savu ielūgumu uz spēlēm nolēmis neizmantot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!