Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vācijas hokeja izlase piektdien sasniedza 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu hokeja turnīra finālu, kurā spēkosies ar Olimpisko atlētu komandu no Krievijas (OAR).

Pusfinālā Vācijas izlase ar rezultāt 4:3 (1:0, 3:1, 0:2) pārspēja Kanādas valstsvienību.

Vācijas izlase šo maču iesāka veiksmīgi, jo vispirms izturēja pretinieku ofensīvu, bet tad divu vīru vairākumā Brūks Meiseks izdarīja precīzu metienu. Otrajā periodā Vācijai izdevās vēl vairāk pārsteigt Kanādu, panākot 3:0. 24. minūtē precīzi meta Matiass Plahta, bet trīs minūtes vēlāk pretuzbrukumu teicami noslēdza Franks Mauers.

Žilbērs Brulē ar precīzu metienu vairākumā nedaudz atdzesēja vāciešus, taču drīz vien Patriks Hāgers vārtu priekšā bija acīgs un ievirzīja ripu vārtos, atkal panākot trīs vārtu pārsvaru Vācijai. Kanāda trešajā periodā darīja visu iespējamo, lai neļautu pretiniekiem sagādāt vēl vienu sensāciju. 43. minūtē Mets Robinsons noslēdza teicamu ātro uzrukumu, bet 50. minūtē Dereks Rojs ar rikošeta palīdzību deficītu samazināja līdz minimumam. Izmisīgā cīņā kanādieši nespēja pēdējās minūtēs atspēlēties, piedzīvojot zaudējumu un netiekot finālā.

Vācijas izlases pretinieki finālā būs Olimpiskie atlēti no Krievijas, kas pusfinālā ar 3:0 pārspēja Čehijas izlasi. Spēle par trešo vietu starp Čehiju un Kanādu notiks sestdien, bet svētdien būs fināls starp OAR un Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!