Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Zviedrijas ātrslidotājs Nilss van der Pūls piektdien, 11. februārī, izcīnīja savu otro zelta medaļu Pekinas olimpiskajās spēlēs, labojot pasaules rekordu 10 000 metru distancē.

Van der Pūls pirms piecām dienām Pekinā laboja olimpisko rekordu 5000 metru distancē, bet tagad noslidoja vēl augstākā līmenī, par vairāk nekā divām sekundēm labojot sev piederošo pasaules rekordu 10 000 metru distancē, kas pirms gada 14. februārī bija sasniegts Hērenvēnā.

Līdz van der Pūla skrējienam līderis bija Patriks Rēsts no Nīderlandes, bet zviedru ātrslidotājs jau ar pirmajiem apļiem uzņēma lielu tempu. Distances otrajā daļā van der Pūls tikai kāpināja tempu, sākumā slidojot jau jauna olimpiskā rekorda līmenī, bet pēdējos kilometros pietuvojās pasaules rekordam. Pēdējos apļos zviedrs vēl spēja kāpināt tempu un laboja sev piederošo pasaules rekordu par 2,21 sekundi. Tagad pasaules labākais sasniegums 10 000 metros ir 12 minūtes un 30,74 sekundes.

Rēsts noslēgumā izcīnīja savu otro sudraba medaļu Pekinā, jo bija arī otrais 5000 metros. Viņš uzvarētājam zaudēja 13,85 sekundes, bet ar van der Pūlu vienā skrējienā startējušais itālis Davide Gjoto tika pie bronzas (+15,24 sekundes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!